"Belgische eersteklasser wou mij, maar ik koos voor Beerschot-Wilrijk"

Koen Frans
Koen Frans
| 35 reacties
"Belgische eersteklasser wou mij, maar ik koos voor Beerschot-Wilrijk"
Foto: © Photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft zijn spelerskern deze zomer weer gevoelig kunnen versterken. En met succescoach Marc Brys trok het ook een ervaren oefenmeester aan.

Marc Brys (54) is sinds deze zomer een derde keer trainer op het Kiel. Brys moet Beerschot-Wilrijk zo snel mogelijk van de eerste amateurliga naar het professionele 1A loodsen.

"Een Nederlandse club was vrij concreet, net als een Belgische eersteklasser", vertelt Marc Brys in Sport/Voetbalmagazine. "Ik hou ervan om iets te bouwen en Beerschot-Wilrijk zocht iemand om de tweede cyclus van de club – een project op langere termijn – te leiden. Dat sprak mij enorm aan."

Marc Brys en assistent-trainer Issame Charaï tijdens de thuismatch tegen Patro Eisden Maasmechelen.

Rustiger geworden

"En uiteraard heb ik veel affiniteit met de club. Ik speelde ooit in de jeugd van Beerschot en in het eerste elftal van Wilrijk. Sinds mijn laatste passage in 2007 kwam ik regelmatig naar het Kiel wanneer ik niet in het buitenland zat", aldus Brys.

De Antwerpenaar verklapt ook dat hij iets milder en rustiger is geworden. "Hoewel het team nog altijd voorop staat, hecht ik ook iets meer belang aan het individu. Als Losada zegt dat hij nood heeft aan rust of een ander soort training dan de groep, zal hij die nu vaak krijgen. Vroeger kon hij dat vergeten. Ik zoek minder het conflict op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties