Weiler is geen dictator, maar... "Niet uitgaan en geen McDonald's... dat moeten ze toch weten?"

Redactie
| 18 reacties
Weiler is geen dictator, maar... "Niet uitgaan en geen McDonald's... dat moeten ze toch weten?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler heeft in korte tijd de reputatie opgebouwd van geen makkelijke jongen te zijn. Zowel bij zijn spelers als bij de pers. Maar dat moet in zijn context geplaatst worden, vindt de Zwitser zelf.

Weiler heeft aan de journalisten die wekelijks Neerpede bezoeken al snel duidelijk gemaakt dat hij sommige vragen niet wil beantwoorden en dat hij negatieve vragen gewoon negeert. De man heeft zelf een diploma communicatie en journalisme. "Ik haat schandaalpers", zegt hij eerlijk in LDH. "Er wordt te veel naar sensatie gezocht."

Maar ook zijn spelers leerden hem al kennen. "Je traint toch om je lichaam beter te maken? Ik stel me vragen als ik de houding van sommige spelers zie. Ze hebben toch een programma tijdens hun vakantie gekregen. Ze moesten klaar zijn voor het begin van de trainingen! Ik ben geen dictator en zeker niet arrogant. Ik geef veel vrijheid, maar de spelers moeten weten hoe ze zich moeten gedragen", aldus Weiler.

Weiler geeft veel vrijheid, maar verwacht ook veel terug.

Voor sommigen is het leven van een prof blijkbaar nog iets wat ze moeten leren. "Ze moeten weten dat ze niet moeten uitgaan en niet naar de McDonald's moeten gaan. Ik stuur geen spionnen naar de discotheken om te zien of ze daar zijn. De dag voor de match laat ik ze thuis slapen en we spreken pas af drie uur voor de match. Maar ik ben hier ook niet om vrienden te maken. Sommige spelers denken dat het genoeg is om wat met de bal te spelen. Mis! Je moet werken, zeker als je de bal niet hebt", geeft Weiler zijn filosofie mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties