KV Mechelen voelt zich niet leeggekocht: "In dat dossier was Standard zelfs de verliezer"

KV Mechelen voelt zich niet leeggekocht: "In dat dossier was Standard zelfs de verliezer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen moest de voorbije maanden en jaren flink wat klappen incasseren van Standard: Renard, Gillet, Kosanovic, Cissé en nu ook Jankovic vertrokken naar de Vurige Stede. Maar Malinwa bleef kalm en haalde Yannick Ferrera naar de club. Geen paniek in de tent, allerminst.

Voorzitter Timmermans legt in Sport/Voetbalmagazine uit waarom Mechelen zo rustig is gebleven: "Bij Maes werden we koud gepakt, zoals we ook bij Renard niets doorhadden over een overstap naar Standard. De vrees was er toen ook dat hij heel wat mensen zou meenemen, zoals met Gillet, Cissé en Vande Walle is gebeurd."

Timmermans: "KV Mechelen bleef niet hulpeloos achter"

"Nu hadden we toch wel iets voelen aankomen", aldus nog Timmermans. "KV Mechelen blijft niet hulpeloos achter." In het geval van Cissé is Standard volgens de voorzitter zelfs de grote verliezer: "We gingen hem voor weinig geld halen op Sclessin en hij keerde voor een hele mooie som terug."

Tussen de lijnen door liet Timmermans wel eens verstaan dat de actie van Standard laag was: "We zochten een vrije trainer, we zijn geen team die iemand ergens wil gaan wegplukken", gaf hij aan bij de aanstelling van Ferrera. Maar hij wil niet heiliger dan de paus zijn: "En oorlog voeren heeft ook geen zin. Dat heeft het verleden ons geleerd", besloot de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties