Oostende verkwanselt kans na kans, maar gaat wel met de zege aan de haal in Mechelen
Cédric De Volder
Cédric De Volder en Maxim Cleemput vanuit Mechelen

KV Mechelen 2 - 3 KV Oostende

KV Oostende won vanavond met 2-3 bij KV Mechelen. De West-Vlamingen kregen kansen bij de vleet, maar slaagden er pas in de slotfase in om afstand te nemen van tien Maneblussers.

KV Oostende ging Achter De Kazerne op zoek naar een eerste driepunter buitenshuis. Yves Vanderhaeghe had de voorbije dagen heel wat puzzelwerk. Vooral de defensie zag er ineens helemaal anders uit. Sebastien Siani zat door familiale omstandigheden dan weer in zijn thuisland.

Alsjeblieft, bedankt!

Yannick Ferrera moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg slapend aan de wedstrijd begon. In de eerste minuut kon Ibrahima Conte aan de haal na dom balverlies in de Mechelse defensie. Anthony Moris behoedde zijn team meteen voor een vroege achterstand.

Alhoewel? Diezelfde Moris ging enkele minuten later kinderlijk in de fout. De doelman werd bij een terugspeelbal opgejaagd door Knowledge Musona. The Smiling Assassin - dit seizoen wekelijks bij de uitblinkers - deed zijn bijnaam alle eer aan, 0-1.

Wildebras

Maar ook de Kustboys gaven een cadeautje weg. David Rozehnal en Adam Marusic lieten zich veel te gemakkelijk ringeloren door Nicolas Verdier. De Franse goaltjesdief trapte Silvio Proto bijna mee in doel. Mechelen liet bitter weinig zien, maar stond wel op gelijke hoogte: 1-1.

Malinwa moest overigens meer dan een helft met z’n tienen verder. Op slag van rust ging Uros Vitas als een wildebras in op de enkels van Musona. Jonathan Lardot twijfelde geen seconde en greep naar de achterzak. Ferrera boog machteloos het hoofd…

Ondertussen bleef de Mechelse defensie lek als een zeef. Balverlies, verkeerde toetsen,… Het werd bijna lachwekkend. Enig probleem: de efficiëntie bij KVO was ook niet om over naar huis te schrijven. Aanvallende weelde is er dan wel aan de kust, maar scoren blijkt soms een ander paar mouwen.

Climax!

Op het uur was het dan toch prijs. Bruno Godeau klom bij een hoekschop een half metertje hoger dan zijn rechtstreekse belager. Moris had deze keer geen verhaal tegen de kopstoot van heel dichtbij, 2-1. Al moest de absolute climax van de wedstrijd nog komen.

Mechelen kwam langszij via een strafschop. De kopjes bij Oostende gingen naar beneden, maar dat was zonder Conte gerekend. De aanwinst bleef oog in oog met Moris ijzig kalm en zorgde uiteindelijk voor de verlossende 3-2. Al werden er daarna nog enkele kansen gemist...