Preud'homme over het 'nieuwe' Anderlecht: "Twee jaar op rij geen titel, dat is heel zwaar voor hen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 14 reacties
Preud'homme over het 'nieuwe' Anderlecht: "Twee jaar op rij geen titel, dat is heel zwaar voor hen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondagnamiddag ontvangt Club Brugge in het eigen Jan Breydelstadion zijn eeuwige rivaal RSC Anderlecht. In aanloop naar de kraker van de elfde speeldag in de Jupiler Pro League liet Michel Preud'homme zijn licht schijnen over de tegenstander uit Brussel.

Preud’homme zag Anderlecht afgelopen zomer, na de titel van Club Brugge, serieus in actie schieten. Paars-wit haalde een nieuwe trainer, realiseerde een karrenvracht aan transfers en legde voor zijn duurste aankoop (Stanciu, nvdr.) zelfs tien miljoen euro op tafel.

"Twee jaar op rij geen titel, dat is heel zwaar voor Anderlecht"

Michel Preud'homme

“Ik ben al lang genoeg in het Belgische voetbal actief om te weten hoe Anderlecht werkt”, vertelde Preud’homme op zijn wekelijkse persbabbel. “Ze grepen twee jaar op rij naast de titel en dus hebben ze veel zware investeringen gedaan en zelfs een recordtransfer gerealiseerd. Twee jaar op rij geen kampioen worden, dat is heel zwaar voor Anderlecht.”

De investeringen pakten goed uit. Ook dat ziet de trainer van Club Brugge. “Ze lijken momenteel in hun opzet te slagen, hé. Ze staan op kop in de competitie en doen het goed Europees. Anderlecht heeft opnieuw een heel grote en kwalitatieve kern gebouwd.”

"Of Anderlecht nu trainer en spelers zal weghalen bij zijn concurrent? Neen, neen. (lacht)

Michel Preud'homme

Preud’homme maakte het vroeger al een keertje mee. “De realiteit is dat Anderlecht reageert, zoals het dat altijd heeft gedaan. Ik heb de periode dat KV Mechelen de bovenhand aan het nemen was op Anderlecht meegemaakt. Ook dan heeft Anderlecht meteen gereageerd om zijn statuut te behouden.”

“Dat Anderlecht toen de trainer heeft weggehaald bij zijn concurrent? Ja, en ook enkele spelers. Of dat nu ook zal gebeuren? Neen, neen. (lacht) Om transfers te doen moet je met twee zijn, hé", sloot Preud'homme een overstap van zichzelf of één van zijn spelers naar het Astridpark uit met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties