Reactie Anderlecht-spelers blijven eerlijk: "We verdienden niks" en "Dat mag nooit gebeuren"

Anderlecht-spelers blijven eerlijk: "We verdienden niks" en "Dat mag nooit gebeuren"
Foto: © photonews

Het was slecht, niet om aan te zien, desastreus... Dat was de mening van de meeste waarnemers in Jan Breydel als het over Anderlecht ging. En gelukkig waren de spelers zelf het daarmee niet oneens.

Bram Nuytinck ging nog het hardst door. "Het was gewoon niet goed genoeg. Het stond niet goed genoeg voor zo'n topmatch", aldus de verdediger. "De vermoeidheid? Dat mag nooit een excuus zijn. Als je zo'n topmatch speelt, maakt het niet uit of je gisteren of twee dagen geleden nog een match speelde, dan moet je klaar zijn in het koppie."

Maar Anderlecht was niet klaar in het hoofd, zeker niet bij het begin van de match. "We zijn slecht begonnen", knikte Massimo Bruno. "We speelden het systeem van donderdag, maar vandaag heeft dat niet gewerkt. We hebben geen kansen kunnen creëren. En op het einde zijn we te laat wakker geworden. Het kalf was al verdronken."

Dendoncker gaf toe: "We verdienden zelfs geen punt."

Dat was misschien nog het pijnlijkste: naast de goal van Teodorczyk kon Anderlecht amper terugblikken op een kans. "We moeten niemand specifiek de schuld geven", drong Nuytinck aan. "Het is nu heel makkelijk om met de vinger te wijzen." "Brugge was gewoon beter", voegde Leander Dendoncker eraan toe. "Ze hebben terecht gewonnen. We hadden zelfs een punt niet verdiend. We waren niet wakker."

En dan waren er natuurlijk nog de tegengoals. Twee keer stond er iemand alleen voor doel. "Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. En het gebeurde verschillende keren", zei Nuytinck nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties