gnkKRC Genk
stvSTVV
Datum: 23/10/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Karelis redt Genk in slotfase tegen stug Sint-Truiden
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

De derby tussen Genk en Sint-Truiden eindigt op 1-0

Karelis redt Genk in slotfase tegen stug Sint-Truiden
Foto: © photonews

KRC Genk heeft de Limburgse derby gewonnen, al kostte dat bloed, zweet en tranen. Het was wachten tot 2 minuten voor affluiten op de verlossende goal van Karelis. STVV speelde een goede partij, maar beet uiteindelijk in het zand.

Thomas Buffel was niet fit en dus mocht Trossard starten bij Genk. Samatta kreeg de voorkeur op Karelis. En Peter Maes had nog een verrassing in petto: Pozuelo kreeg de band om de arm. Bij STVV nam Gerkens de plaats in van de geschorste De Petter en zo speelden er met ook Peeters twee ex-Genkies het oranje shirt dat de Kanaries droegen.

De helse derbysfeer voor de aftrap

Het overkwam Genk dit seizoen al vaker en ook nu was het ei zo na prijs. STVV pakte uit met een blitzstart terwijl de jongens van Peter Maes nog stonden te slapen. Peeters trapte in de handen van Bizot, Bamba probeerde het en Boli hield Brabec en alvorens centimeters voorlangs te trappen. Peter Maes werd zowat gek langs de lijn.

De blauw-witte motor sloeg niet aan zoals donderdag tegen Athletic Bilbao. Te veel balverlies en foute passes. Kort voor het kwartier kreeg Racing zijn beste kans uit de ganse eerste helft: Bailey legde slim breed op Pozuelo die de bal in de hoek plaatste, maar daar lag een sterke Dutoit.

Peter Maes wond zich fel op langs de lijn
Er werden stevige duels uitgevochten, hier tussen Castagne en Cuevas

Genk nam de wedstrijd meer en meer in handen, maar de combinaties voorin liepen niet gesmeerd en echt gevaar bleef uit. STVV voetbalde prima mee en kon enkele keren dreigen, maar 0-0 was de logische stand na 45 minuten. Maes liet Susic binnen en begon met Heynen aan de tweede helft.

Genk nam de wedstrijd meer en meer in handen, maar de combinaties voorin liepen niet gesmeerd en echt gevaar bleef uit. STVV voetbalde prima mee en kon enkele keren dreigen, maar 0-0 was de logische stand na 45 minuten. Maes liet Susic binnen en begon met Heynen aan de tweede helft.

De blauwhemden voerden de druk op na de pauze. Pozuelo regisseerde, Bailey toonde zijn talent, maar de goal bleef uit. Trossard en Castagne misten. Bijna sloeg Pieter Gerkens zijn ex-team met verstomming. Hij klom hoger dan de slap verdedigende Nastic en kopte zo bijna de 0-1 via de grond binnen.

Karelis redt Genk

Het slotkwartier had nog heel wat in petto. Peeters kreeg een uitgelezen kans op counter voor de Kanaries, maar besloot te zwak. Genk was er nog heel dichtbij via Samatta, Pozuelo en Colley die werkelijk centimeters naast kopte. Twee minuten voor tijd kon de ingevallen Karelis de verlossing brengen toen STVV een corner niet kon ontzetten.

Genk haalt zo opgelucht adem en kan een stap zetten in de richting van de top zes. STVV streed goed mee, maar moet toch met lege handen terugkeren naar Sint-Truiden.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 6
Castagne Timothy 90' 6
Colley Omar 90' 6
Brabec Jakub 90' 6.5
Nastic Bojan 90' 4.5
Pozuelo Melero Alejandro 90' 6
Susic Tino 46' 6
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 7
Bailey Leon 78' 6
Samatta Mbwana Ally 90' 6
Trossard Leandro 62' 5.5
  Bank G Beoordeel
Heynen Bryan 44' 3.5
Buffel Thomas 28' 3.5
Karelis Nikolaos 12' 3.5
Sabak Paolo -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Denier Pierre -  
Walsh Sandy -  
Dewaest Sebastien -  
Maes Peter -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Djene Dakonam Ortega 90' -
Pulido Mayoral Jorge 90' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' -
Ceballos Cristian 90' -
Peeters Stef 90' -
Gerkens Pieter 90' -
Bamba Jonathan 75' -
Valdivia Pierrick   90' -
Boli Yohan 68' -
  Bank G Beoordeel
Proschwitz Nick 22' -
Swers Iebe   15' -
De Sart Alexis -  
Castro-Montes Alessio -  
Pirard Lucas -  
Bagayoko Mamadou -  
Dussaut Damien -  
Leko Ivan -  
Herbeleef KRC Genk - STVV

Vooraf