Reactie Gerkens en Peeters scoorden bijna tegen Genk: "Dat zou fantastisch geweest zijn"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 9 reacties
Gerkens en Peeters scoorden bijna tegen Genk: "Dat zou fantastisch geweest zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijna had Pieter Gerkens zijn vorige werkgever een fikse kater bezorgd. De jonge middenvelder had een unieke kans om de 0-1 te scoren tegen KRC Genk, net als zijn ploegmaat en die andere ex-Genk-speler Stef Peeters.

Gerkens dook uitstekend op in de zestien en troefde zijn tegenstander Nastic af in de lucht. Zijn kopbal ging via de grond over het doel van een opgeluchte Bizot. "De bal kwam perfect in mijn zone. Ik deed eigenlijk alles goed, maar ik kopte te hard naar de grond", blikt Gerkens terug in gesprek met Voetbalkrant.

"Het is natuurlijk jammer dat die bal niet binnenging, dat zou een fantastisch moment geweest zijn voor mij. Ondanks het verlies was het wel leuk om terug te keren naar Genk en tegen mijn ex-ploegmaats te spelen. Dat maak je niet elk dag mee, maar misschien is de nederlaag daarom voor mij ook net iets zuurder."

We verdienden een punt

Nochtans leek STVV lange tijd op weg naar een gelijkspel en een punt. "We verdienden niet te verliezen", vond Gerkens en zo dacht die andere ex-Genkie Stef Peeters er ook over. "We verdienden een punt."

En net als Gerkens had ook Peeters een unieke kans om te scoren tegen zijn ex-team. "Ik kon in de eerste minuut al goed aanleggen en dan in de tweede helft was er die counter. Ik moest met rechts trappen. Als ik die met links had kunnen nemen, was de kans wel groter geweest dat die binnen was gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties