Massaal protest tegen de Pro League, maar ook op speeldag 20 staan de fans voor een vervelende en lange midweekverplaatsing
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties

Ook op speeldag 20 staan de fans voor een verre trip in de Jupiler Pro League

Massaal protest tegen de Pro League, maar ook op speeldag 20 staan de fans voor een vervelende en lange midweekverplaatsing

Midweekvoetbal valt niet in de smaak werd nog maar eens duidelijk woensdagavond. De uitsupporters lieten met allerhande spandoeken hun ongenoegen blijken.

Zowel op Stayen als op Mambourg roerden de bezoekers zich. "De 12e man heeft ook een kalender!", klonk het scherp. De Mechelse aanhang die een al bij al korte verplaatsing maakte naar het Astridpark, toonde zich dan weer solidair. (Lees hier verder)

Voetbalkrant.com zette alle verplaatsingen van speeldag 12 op een rijtje. En dan valt op dat de duels voor deze midweekspeeldag ongelukkig gekozen zijn. Bij zeven van de acht matchen spelen twee ploegen tegen elkaar die honderd kilometer of meer uiteen liggen.

Net voor Kerstmis

Het protest valt dus te begrijpen, maar als we de komende midweekspeeldag (matchdag 20) erbij nemen, zien we dat er opnieuw weinig rekening wordt gehouden met de supporters. Zo staan de fans van Charleroi, STVV, Westerlo, Lokeren, Genk en Club Brugge tussen 19 en 21 december voor een lange trip door de avondspits.

Vooral de aanhang van Genk en Westerlo, die woensdag al een verre verplaatsing maakte, is de gebeten hond. De toeschouwers van AA Gent, Kortrijk en W-Beveren hebben geluk. Zij mogen midweeks twee keer naar een thuiswedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties