Leye miste "Zonder schrik" derde strafschop op rij: "Hij scoort de doelpunten niet die hem toekomen"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Sint-Truiden
| 4 reacties

Zulte Waregem ondanks penaltymisser Mbaye Leye gewoon fier op kop in de Jupiler Pro League, spits en Dury reageren

Leye miste "Zonder schrik" derde strafschop op rij: "Hij scoort de doelpunten niet die hem toekomen"
Foto: © photonews

Zulte Waregem won zonder al te veel moeite in Stayen van STVV en blijft zo op kop in de Belgische competitie. Mbaye Leye miste ondertussen wel al zijn derde strafschop op rij. De speler én zijn coach reageerden daarop.

Mbaye Leye zelf besefte dat hij een verantwoordelijkheid heeft: "Naar de rest van de ploeg toe. We zullen hierover spreken. Maar ik had geen schrik om hem te geven en als het 0-0 had gestaan, dan had ik het ook gedaan. Ik heb inderdaad nu drie keer gemist, maar het heeft ons gelukkig nog niet te veel punten gekost."

De spits heeft geen verklaring: "Vorig jaar wist ik ze allemaal om te zetten, dit jaar lukt het gewoon niet momenteel. Of ik ook de volgende trap? Ik zou het zeker durven, maar ik moet ook respect hebben voor het team", aldus de aanvaller zelf. Hij was tot op heden aangeduide man nummer 1, terwijl Onur Kaya de nummer 2 al was vervangen tegen STVV.

Francky Dury sprak na de tweede misser nog duidelijke taal: "Als je vrouw twee keer slecht kookt, gooi je ze toch ook niet buiten?" En hoe zit dat nu na de derde gemiste elfmeter? "Wil ik Mbaye houden als penaltynemer? Ik wil hem vooral behouden als spits", gaf Dury aan. "Hij liep weer kilometers en kilometers."

"Hij blijft zo blangrijk voor dit team. Vorig seizoen scoorde hij 20 keer, dit jaar blijven de goals die hij volledig zou verdienen voorlopig nog wat uit. Als Leye mist, dan is dat mijn verantwoordelijkheid als coach. Daarom neem ik hem ook in bescherming, want hij is bijzonder belangrijk voor mijn team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties