stvSTVV
zwaZulte Waregem
Datum: 26/10/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stayen
Essevee wint makkelijk op Stayen en mag als leider Club Brugge ontvangen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Sint-Truiden
| 0 reacties

Zulte Waregem dankzij doelpunten van Lerager en De fauw voorbij STVV en als leider naar clash met Club Brugge

Essevee wint makkelijk op Stayen en mag als leider Club Brugge ontvangen
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft zonder al te veel moeite zijn leidersplaats weten te verdedigen op bezoek bij STVV. Het kwam zonder al te veel grote kansen tot een snelle voorsprong via Lerager en De fauw en hield na de koffie stand. Mbaye Leye miste nog een elfmeter in het absolute slot, maar de buit was binnen.

  • Zulte Waregem als leider op bezoek bij STVV
  • Maakt wedstrijd in eerste helft al af
  • STVV probeert, maar slaagt niet
  • Kanaries blijven onderin, Essevee blijft koploper

Zulte Waregem begon als fiere leider aan zijn twaalfde opdracht van het seizoen en wilde maar wat graag winnen op Stayen om zo als koploper zaterdag Club Brugge te ontvangen. STVV van zijn kant stond helemaal aan de andere kant van het spectrum in de stand en had de puntjes broodnodig.

Francky Dury stelde bij omdat het moest: Brian Hamalainen had nog last van de hamstrings, waardoor halve naamgenoot Verboom in zijn plaats kwam. Na vijf minuten kreeg de oefenmeester ook nog af te rekenen met een blessure van Marrone, waardoor hij dun zit in de defensie. Ivan Leko koos voor de ervaring op het middenveld tegen de sterke beren van Essevee en verkoos De Petter boven Gerkens.

De bezoekers hadden zich vooraf goed voorbereid op het kunstgras op Stayen door in aanloop te trainen op de kunstgrasveldjes in Zulte. Of dat speciaal rendeerde? Moeilijk te zeggen, maar na 45 vrij lauwe minuten stond de leider wel 0-2 voor op bezoek bij STVV. Met dank aan twee quasi identieke fases.

Eerst was er Onur Kaya die voor zijn zesde assist van het seizoen tekende door bij een vrije trap de openingsgoal aan Lerager op een dienstblaadje aan te bieden, een kwartiertje later was Mbaye Leye de aangever en rechtsachter Davy De fauw de goalgetter van dienst. Niet dat Essevee bijster geweldig voetbal had laten zien, maar het geheel stond wel stevig en de kansjes die de Kanaries kregen maakten weinig indruk.

Ivan Leko probeerde na de koffie nog bij te sturen en bracht met Proschwitz en Koubemba verse aanvallers in. Die eerste miste een dot van een open kans een kwartier voor tijd, verder was er vooral veel indirecte dreiging van de thuisploeg. Geen puntengewin dus voor het oog van flink wat studenten, in een wedstrijd waar de supporters ook het midweekvoetbal hekelden. Leye miste nog een elfmeter - zijn derde al dit seizoen - maar veel maakte dat niet meer uit.

Zulte Waregem is namelijk ook na deze speeldag de leider in de Jupiler Pro League. Het heeft na 12 speeldagen al 26 punten, meer dan het vorig jaar had halfweg de competitie. Met oog op play-off 1 ziet het er stilaan goed uit voor de ploeg van Dury, al wordt er - met nog thuismatchen tegen Club en Anderlecht voor de boeg - ook stiekem gedacht aan de volstrekt symbolische herfstitel.

Opstellingen

STVV STVV
  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Djene Dakonam Ortega     90' -
Pulido Mayoral Jorge 57' -
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' -
Ceballos Cristian 90' -
Peeters Stef 90' -
De Petter Steven 90' -
Bamba Jonathan 68' -
Valdivia Pierrick 90' -
Boli Yohan 57' -
  Bank G Beoordeel
Proschwitz Nick   33' -
Bagayoko Mamadou 33' -
Koubemba Kevin 22' -
Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
De fauw DavyA 90' -
Derijck Timothy 90' -
Marrone Luca 11' -
Verboom Bryan 90' -
Meite Soualiho 90' -
Lerager LukasA 90' -
Lepoint Christophe   90' -
Cordaro Alessandro 86' -
Leye Mbaye 90' -
Kaya Onur 76' -
  Bank G Beoordeel
Baudry Marvin 79' -
Naessens Jens 14' -
Coopman Sander 4'  
Herbeleef STVV - Zulte Waregem

Jupiler Pro League