Tielemans mocht het uitleggen en kwam met waslijst aan wat beter moest

Tielemans mocht het uitleggen en kwam met waslijst aan wat beter moest
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je vraagt het je elke keer af na een nederlaag van Anderlecht: wie is de arme jongen die het gaat mogen komen uitleggen. Maar als die jongen Youri Tielemans is, weet je het wel. Die neemt in alle omstandigheden zijn verantwoordelijkheid op.

Wat liep er allemaal mis? Tielemans kon het kind wel een naam geven: "Er was vooraan niet genoeg beweging, we verloren de bal op domme manier en de laatste pass kwam er nooit uit. Nee, dit heeft niets met het mentale te maken. De tegenstander was gemotiveerd en we krijgen twee goals op stilstaande fase binnen. Dat kan gebeuren, die gast is heel groot en kopt goed bij de eerste."

"Bij de 1-1 dachten we allemaal dat we er wel zouden overgaan, maar dat is geen excuus om te verliezen. We moesten veel meer kansen gecreëerd hebben en meer in de laatste 30 meter van de tegenstander gespeeld hebben. Dat moeten we meenemen naar volgende matchen."

Ik ineens verdediger? Beslissing van de coach

"Het tweede doelpunt heeft ons de benen afgesneden. Het kroop in ons hoofd en hoe langer het duurde, hoe meer dat gebeurde. Dat ik ineens in de verdediging stond? Dat is de beslissing van de coach. We moesten risico's nemen. En als het de ploeg helpt, doe ik dat wel hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties