Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Meer dan degelijk Genk botst in knotsgekke spektakelmatch (tot vijf keer toe) op Aduriz
Manuel Gonzalez

Meer dan degelijk KRC Genk botst in knotsgekke match (tot vijf keer toe) op razend efficiënte Aduriz

KRC Genk is ondanks een nederlaag zijn leidersplaats in groep F van de Europa League nog niet kwijt. De ploeg van Peter Maes speelde in Spanje een meer dan degelijke wedstrijd op het veld van Athletic Bilbao, maar botste tot vijf keer toe op een razend efficiënte Aritz Aduriz.

Na amper acht minuten spelen keek Genk al tegen een achterstand aan. Bizot ging niet helemaal vrijuit en Aduriz opende de score door de bal door de benen van de Nederlandse goalie te duwen: 1-0. Nog voor het halfuur stond het al 2-0. Castagne legde Muniain opzichtig tegen de grond in de zestienmeter, Aduriz trapte de elfmeter binnen.

Snelle reactie via Bailey

Toch liet Genk zich niet naar de slachtbank leiden. Luttele minuten na de tweede van Aduriz, bracht Bailey zijn ploeg opnieuw in de match. Pozuelo stuurde de Jamaicaan het straatje in, en die liet doelman Herrerin geen kans: 2-1.

Domme penaltyfout Colley

Genk speelde een meer dan degelijke eerste helft, maar dan mag je natuurlijk geen domme fouten maken zoals Colley dat wel deed. De verdediger duwde zijn tegenstander dom én opzichtig tegen de grond in de grote rechthoek. Penalty nummer twee, doelpunt nummer drie voor Aduriz. En zo moest Genk met een 3-1-achterstand richting kleedkamer.

Na de pauze verscheen er een strijdvaardig Genk tussen de lijnen. De troepen van Maes waren vastbesloten om er nog iets van te maken en de drang naar voren resulteerde al snel in de 3-2. Ndidi klom hoger dan zijn bewaker en kopte de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Aduriz met nummer vier, Genk komt niet verder dan derde treffer

De Limburgers roken bloed, en even leek er zelfs een derde Belgische treffer in de maak… Tot die dekselse Aduriz opnieuw voor de neus van Bizot opdook. De Spaanse spits faalde niet en zorgde met zijn vierde van de avond voor een 4-2 tussenstand.

Boeken dicht voor Genk? Neen, nog steeds niet. Na een knappe solo van Bailey belandde de bal met een gelukje voor de voeten van Susic, en die nam Herrerin te grazen. Goed voetbal en spektakel; dat wel. Maar punten? Neen, want in blessuretijd zette Aduriz een derde strafschop om en werd het zowaar nog 5-3!