Reportage Voetbalkrant 28(!) uur onderweg naar Bilbao-Genk: In het vervolg gaan we met de fiets

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubina vanuit Bilbao (eindelijk)
| 5 reacties
Voetbalkrant 28(!) uur onderweg naar Bilbao-Genk: In het vervolg gaan we met de fiets
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie terugdenkt aan Bilbao-Genk van donderdagavond, schiet waarschijnlijk het volgende te binnen: fantastische wedstrijd met acht goals, de 'manita' van Aduriz, de blunders van Colley en de goeie prestaties van Bailey en Pozuelo. Bij de redacteurs van Voetbalkrant ligt dat even anders.

Wij zagen immers nul doelpunten, geen blunders en Aduriz was nog geen absolute legende in het Baskenland. De reden: het duurde 28 uur om van Porto, waar Club Brugge nog steeds met nul op het rekest achterbleef, naar Bilbao te geraken.

Jawel 28 uur. Rond de klok van elf uur kwamen we aan in Bilbao, de dag ná de spektakelmatch in San Mamés. Hadden we onszelf het strakke tempo van 27 kilometer per uur opgelegd, we waren sneller in Bilbao geweest met de fiets dan met het vliegtuig.

Vlucht de mist in (letterlijk)

Aan de basis lag een ‘onschuldige’ vertraging van dertig minuten van Porto naar Lissabon, waardoor de aansluiting naar Bilbao verloren ging, het gebrek aan medewerking van het o zo geroemde Star Alliance (Lufthansa, Brussels Airlines, TAP) en mist. Jawel, mist.

Het hallucinante vluchtschema: Eindhoven, Lissabon, Porto, Lissabon, (Bilbao)->Madrid, Bilbao, München en Brussel.

Het wolkendek was zó dik en zó laag bij de grond dat de piloot van vlucht twee een veilige landing op de runway van Bilbao niet zag zitten. We zagen de lichten van het stadion waar op dat moment de wedstrijd aan de gang was (u kan nagaan hoe plaatselijk die mist was), maar vlogen verder naar… Madrid. Hetzelfde viel overigens een vliegtuig van Brussels Airlines te beurt dat onderweg was van Brussel naar Bilbao. Daardoor konden heel wat fans pas later vandaag terug naar Brussel vliegen.

Wat groot voor Bilbao, dit uitzicht.

Daar kregen we een nieuwe verrassing. Als we wilden, mochten we nog met het vliegtuig mee terug naar Lissabon, om daar de dag erop dan richting Bilbao te vertrekken. Aangezien de wedstrijd toch al ten einde was kozen we eieren (lees: slaap) voor ons geld.

Met de pedalo, of zo

Twee uur slaap en nog eens twee uur vertraging later zette Voetbalkrant.com dan toch voet op Baskische bodem. Net op tijd om te vernemen dat heel wat Belgische supporters hun vlucht naar Brussel afgelast zagen. De cirkel is rond. Doe ons maar Ryanair, de fiets, het veerpont of de pedalo voor de volgende Europese verplaatsing.

Dit vliegtuig kon niet landen door de dichte mist, net als een Brussels Airlines-vlucht die Belgische fans moest terugbrengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties