Peter Maes schippert tussen twee gedachten: "Ik zit met een dubbel gevoel..."

Redactie
| 0 reacties
Peter Maes schippert tussen twee gedachten: "Ik zit met een dubbel gevoel..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk verweerde zich donderdagavond kraning in Spanje. De ploeg van Peter Maes dwong Athletic Bilbao tot het uiterste, maar verloor uiteindelijk wel met 5-3. Na afloop van de wedstrijd bleef Maes met een dubbel gevoel achter.

“We zijn geen moment onder de indruk geweest van de omstandigheden. Ik had zelfs het gevoel dat we boven de omstandigheden stonden en dat is knap”, vertelde de trainer van Genk na de match tegen Bilbao.

Toch zag Maes ook minpunten. De drie strafschoppen tegen, bijvoorbeeld. “Als je de fases van de strafschoppen gaat herbekijken, dan ga ik me afvragen waarom dat nodig was. Het is niet omdat de tegenstander in de zestien komt, dat je moet happen. Dat is naïef.”

"Moeilijk om te zeggen welk gevoel nu overheerst"

Maes wist dan ook niet precies hoe hij zich moest voelen… “Het is moeilijk om te zeggen welk gevoel nu overheerst. We hebben een Spaanse topclub tot het uiterste gedreven en daar ben ik trots op.”

“Het is duidelijk welke weg we zijn ingeslagen. Ik wil een organisatie neerzetten waarin we weinig weggeven om dan het aanwezige talent het verschil te laten maken. Tegen Bilbao is dat maar voor de helft gelukt en daarom zit ik met een dubbel gevoel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties