Datum: 03/11/2016 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Genk als serieuze underdog naar Spanje ondanks winst in heenwedstrijd
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Athletic Bilbao - Racing Genk

Genk als serieuze underdog naar Spanje ondanks winst in heenwedstrijd
Foto: © photonews

In het mooie Bilbao probeert Racing Genk vanavond de goeie prestatie van de heenwedstrijd te herhalen. Toen werden de Basken met een droge 2-0 terug naar het Noorden van Spanje gestuurd.

Sinds die mooie Europese zege konden de jongens van Peter Maes nog twee overwinning boeken, maar in Charleroi gingen ze de boot in. Het parcours van Genk is alvast beter dan dat van de Spanjaarden. Anthletic verloor bij Real en speelde thuis gelijk tegen Osasuna.

Bailey on fire in Europa

Twee weken terug was het nog maar de eerste confrontatie tussen beide teams. Het wordt alvast uitkijken naar Leon Bailey. De winger van Racing Genk staat met drie doelpunten nog steeds helemaal bovenaan het topschuttersklassement in de Europa League.

Toch blijft het opletten voor Racing Genk. Hun twee grootste Europese nederlagen kwamen er immers op bezoek bij Spaanse teams. Real Madrid haalde het met 6-0 in de Champions League in 2002. Recenter was Valencia met 7-0 te sterk in 2011.

Racing Genk moet het nog steeds zonder Malinovskyi, Uronen en Vanzeir stellen, bij Bilbao is Mikel San José out.

De Limburgers zijn volgens UNIBET de grote underdog voor deze confrontatie. Een overwinning van Genk kan bij een goeie gok van zestig euro maar liefst 600 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link gratis!

Meer nieuws

Europa League

 Halve Finales (H)