Stadion: Daknam
Teleurstelling op Daknam, Kristinsson én Ferrera hebben nog veel werk voor de boeg
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren

Sporting Lokeren en KV Mechelen stellen teleur in wedstrijd die eindigt zoals hij begon

De aanwezigheid op de bank van Runar Kristinsson heeft Sporting Lokeren niet tot grootste daden weten te inspireren. De Waaslanders hielden het in eigen huis op een troosteloos gelijkspel tegen KV Mechelen. Eerlijk? Geen van beide ploegen verdiende de volle buit.

De wedstrijd begon zoals het weer dat rond 20u30 was: teleurstellend. Er zat veel en veel te veel afval in het spel van beide teams. Kansen kregen we bijgevolg dan ook niet te zien in het aanvangskwartier. Geeuw.

Openingsfase is langgerekte geeuw

Eens de studieronde voorbij was, leek KV Mechelen dan toch wakker te schieten. De bezoekers kwamen via de Franse connectie Verdier-Croizet aan twee kansjes. Verdier knalde hard over, de listige plaatsbal van Croizet werd dan weer doorzien door Copa.

Miric haalt zich de woede van heel Lokeren op de hals

En Lokeren? De ploeg van Runar Kristinsson – voor het eerst op de bank als trainer van zijn nieuwe werkgever – was te onmondig in de zone van de waarheid en bij uitbreiding zelfs op de helft van de tegenstander. Toen de thuisploeg raak had kunnen counteren, ging Miric onbegrijpelijk voor eigen succes. Het stuitte op onbegrip van zijn ploegmakkers, trainer en supporters. Begrijpelijk.

Hupperts kreeg nog de beste Lokerse kans, maar de Nederlander trapte het leer recht tegen Coosemans. Het was te weinig in de eerste helft en scheids Bart Vertenten maakte er na 44 minuten dan ook een einde aan. Althans, daar leek het toch op. Maar de stadionklok op Daknam was een minuut te laat beginnen tellen. Vertenten had het dus bij het rechte eind.

Dit keer geen gouden wissel bij Lokeren

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als tijdens het eerste bedrijf: te veel foute passes en te weinig kansen. Nu was het voornamelijk Mechelen dat zich schuldig maakte aan slordigheden. Lokeren dacht op sommige momenten te profiteren, maar de aanvallers van de thuisploeg sprongen andermaal onzorgvuldig om met de ruimte die ze kregen.

Het is erg om te stellen, maar je kreeg het gevoel dat de wedstrijd zich al in minuut 55 naar het laatste fluitsignaal sleepte. Kristinsson gooide met de uit blessure teruggekeerde De Sutter een ferme troefkaart op tafel, terwijl ook de matchwinnaar van vorige week - Bob Straetman - opnieuw mocht invallen. Dit keer geen gouden wissel, en zo bleef het bij een troosteloze 0-0 waar beide ploegen niets mee opschieten.