staStandard
moeMoeskroen
Datum: 06/11/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard weet weer wat winnen is en pakt de drie punten tegen Moeskroen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sclessin
| 0 reacties

Standard knoopt opnieuw aan met zege tegen Moeskroen

Standard weet weer wat winnen is en pakt de drie punten tegen Moeskroen

Standard heeft na een nul op zes opnieuw aangeknoopt met een overwinning. De Rouches kwamen op een 2-0 voorsprong na een sterk begin van de tweede helft, maar Trezeguet maakte het toch nog spannend.

De Rouches waren snedig gestart, maar het was Moeskroen dat na twee minuten een dot van een kans kreeg. De poging van Trezeguet ging maar nipt naast. Standard probeerde wel in het openingskwartier, maar het waren opnieuw de bezoekers die gevaarlijk waren met een verre poging van Stojanovic.

Halverwege de eerste helft werden de vuisten van Delac op de proef gesteld door Raman. Standard had het echter moeilijk met de snelle aanvallers van Moeskroen. Even voor de rust was Standard daar dan toch nog eens. Een bedrijvige Raman speelde Cissé vrij, maar die plaatste de bal over.

Moeskroen kende pech, want Diedhiou – een gesel voor de Luikse verdediging – moest met een blessure net voor de pauze naar de kant. 0-0 was een logische ruststand op Sclessin. Standard kwam met goede moed uit de kleedkamer en ging al snel op zoek naar de openingstreffer.

Opnieuw Raman en Belfodil toonden zich bedrijvig. Tien minuten na de pauze was het bingo voor Standard. Een bal bleef hangen voor de kooi van Delac en Belfodil twijfelde niet, 1-0. En Standard drukte door op zoek naar de 2-0. De bezoekers kwamen er nog nauwelijks aan te pas.

Twintig minuten voor tijd leek de overwinning zo goed als binnen voor Standard. Benito Raman met het prima voorbereidend werk, de tot dan onzichtbare Edmilson hoefde maar binnen te tikken. Maar de vreugde was van korte duur.

Nauwelijks een minuut later kwam Trezeguet alleen voor Hubert. De aanvaller twijfelde niet en knalde de 2-1 voorbij de Standard-goalie. Tien minuten voor tijd was er commotie op het veld. Scheidsrechter Van de Velde trok geel, maar weet niet meer wie de fout gemaakt heeft.

Na heel wat overleg en opstootjes tussen beide ploegen, moest Trezeguet gaan douchen na twee keer geel. Eerder pakte Trezeguet al domweg geel na een schwalbe.

Voetballen werd er nog weinig gedaan in de slotfase. Enkel invaller Emond kwam nog dicht bij de 3-1. Zo pakte Standard een belangrijke thuisoverwinning na twee nederlagen tegen Gent en Oostende.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Goreux Réginal 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Scholz Alexander 90' -
Fiore Corentin 90' -
Enoh Eyong   46' -
Cisse Ibrahima 90' -
Edmilson 90' -
Sá Orlando 69' -
Belfodil Ishak 90' -
Raman Benito A 90' -
  Bank G Beoordeel
Teixeira Mallmann Wallyson 44' -
Mbenza Isaac 21' -
Badibanga Beni -  
Gillet Jean-François -  
Ribeiro Soares Willian -  
Emond Renaud -  
Lavalée Dimitri -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Nkaka Aristote 90' -
Delac Matej 90' -
Tirpan Mickaël   66' -
Simic Stefan 90' -
Peyre Thibault 89' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Hubert David   90' -
Stojanovic Luka A     82' -
Trezeguet    82' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 45' -
Mohamed Dimitri 90' -
  Bank G Beoordeel
Feruz Islam 45' -
Ferber Roman 24' -
Olinga Fabrice 1'  
Mulic Fejsal -  
Essikal Karim -  
Markovic Filip -  
Graovac Daniel -  
Viola Valentín Nicolás -  
Defourny Théo -  
Gulan Nikola -  
Herbeleef Standard - Moeskroen