Van de Velde reageert voor het eerst na blunder... En neemt spelers op de korrel

Redactie
| 83 reacties
Van de Velde reageert voor het eerst na blunder... En neemt spelers op de korrel

Joeri Van de Velde kroonde zich ongewild tot één van de meest opvallende figuren van het voorbije weekend. De scheidsrechter trok tijdens Standard-Moeskroen geel voor de verkeerde speler, een fase die hem op veel kritiek kwam te staan.

Maandagavond reageerde de fel geplaagde arbiter voor het eerst op de situatie. “Of de vierde man, of de lijnrechter, of ikzelf had moeten zien wie het was. Ik nam de fase in me op, maar liet eerst doorspelen, om dan toch te fluiten. Zelf dacht ik dat Ferber de fout beging”, reconstrueert Van de Velde de fase in Het Nieuwsblad.

“Nummer 34 (Simic, nvdr.) kwam dan zeggen dat de gele kaart voor hem was, maar aan zijn gezicht te zien wist ik meteen dat dit niet klopte. De lijnrechter dacht dan weer dat het om Trezeguet ging, hem ben ik dan gevolgd. Helaas bleek het uiteindelijk om Stojanovic te gaan.”

"Spelers doen alleen aan fair play als het hen uitkomt"

Joeri Van de Velde

Van de Velde beseft dus dat hij en zijn assistenten in de fout gingen, maar de ref neemt ook de spelers van Moeskroen op de korrel. “Ik riep de aanvoerder, David Hubert, bij mij en zei: alsjeblief, help ons gewoon, wees eerlijk. Maar hij wist niet voor wie die kaart was, dus ja, dan sta je daar. Heel zuur. Spelers doen alleen aan fair play als het hen uitkomt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties