Essevee letterlijk en figuurlijk in een zetel tijdens Anderlecht - Oostende: "Herfsttitel? We gaan niet zitten duimen"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Westerlo
| 0 reacties

Zulte Waregem won van Westerlo en kan in een zetel kijken naar de toppers op zondag

Essevee letterlijk en figuurlijk in een zetel tijdens Anderlecht - Oostende: "Herfsttitel? We gaan niet zitten duimen"
Foto: © photonews

Zulte Waregem pakte punten 28, 29 en 30 op bezoek bij Westerlo en doet zo alweer een uitstekende zaak in de strijd om play-off 1. 30 punten halfweg, daarmee kan je al ver komen. Als Anderlecht en Oostende de punten delen is het zelfs genoeg voor de herfsttitel. Hoe voelt de leider zich?

Het kan een extra mooie zondag worden voor Essevee. Charleroi verloor op vrijdag al punten, dus als de twee andere ploegen die voor deze speeldag tweede stonden tegen elkaar gelijkspelen, staat de club plots vijf punten los in het klassement én is het zeker van de herfsttitel.

“Een herfsttitel? Daar ben je eigenlijk niets mee, dat is een prijsje dat geen belang heeft”, aldus Mbaye Leye. “We doen gewoon ons werk en proberen daarmee elke week opnieuw zover mogelijk te komen.”

“Je krijgt er niets voor hé”, lacht ook Onur Kaya. “Maar het zou natuurlijk wel extra vertrouwen schenken tijdens de interlandbreak. Maar de matchen tegen Anderlecht en in Standard worden een lastig tweeluik waarin we zoveel mogelijk punten proberen te pakken.”

Niet echt mee bezig, maar zou wel leuk zijn

“We zijn er niet echt mee bezig”, klinkt het bij Davy De fauw. “Al zou het wel erg leuk zijn om dat prijsje te pakken. We willen zolang mogelijk bovenin blijven meedraaien, daar gaat het om. Dus zullen we ook de komende twee weken hard moeten werken.”

Maar toch: Essevee zit morgen wel reikhalzend te kijken naar de prestaties van Anderlecht en Oostende. “We kunnen met een goed gevoel naar de zondagsmatchen kijken. We gaan niet duimen voor een gelijkspel, maar gewoon genieten van die wedstrijden”, besluit de rechtsachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties