Nederlands ex-international en analist onder de indruk van Rode Duivels: "Maar deze wedstrijd wil je gewoon graag winnen"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Nederlands ex-international en analist onder de indruk van Rode Duivels: "Maar deze wedstrijd wil je gewoon graag winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij speelde tweemaal een 'Derby der Lage Landen' en stond telkens in het verliezende kamp. Ex-international John Heitinga is tegenwoordig analist en beseft dat het derby-gevoel zal meespelen in de hoofden van de spelers.

Heitinga is 87-voudig international en speelde twee keer tegen België. Hij verloor beide duels. "Ja, dat kan ik me nog goed herinneren", doelt hij op een 0-1 thuisnederlaag in 2004 en het 4-2 verlies in Brussel acht jaar later.

"Je gaat na dat soort wedstrijden met een klotegevoel de kleedkamer in", zegt de 32-jarige analist op NU.nl. "Het is het buurland, de 'Derby der Lage Landen' zoals ze dat zo mooi zeggen. Zoiets speelt zeker mee in de koppies van de spelers. Dit is een wedstrijd die je gewoon heel graag van elkaar wilt winnen."

Op het EK zag je dat België problemen had met het vinden van de juiste positie voor Eden Hazard en Kevin De Bruyne.

Prachtige selectie, maar ...

John Heitinga is danig onder de indruk van de Belgische selectie. "België heeft een prachtige selectie, maar ze hebben wel veel spelers die op dezelfde plek spelen. Op het EK zag je dat ze problemen hadden met het vinden van de juiste positie voor Eden Hazard en Kevin De Bruyne", weet de voormalige centrale verdediger.

"Het is voor Oranje heel interessant om zich met zo'n tegenstander te kunnen meten", vindt de analist. "Ze moeten iets positiefs uit deze wedstrijd halen. De statistieken van Danny Blind zijn natuurlijk nog niet om over naar huis te schrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties