Voetbalcommentator zet Vanhaezebrouck op zijn plaats: "Rode Duivels speelden in de jaren '80 al met drie achterin"

Redactie
| 21 reacties
Voetbalcommentator zet Vanhaezebrouck op zijn plaats: "Rode Duivels speelden in de jaren '80 al met drie achterin"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck wordt in België beschouwd als de geestelijke vader van het systeem met drie achterin. Voetbalcommentator Frank Raes kent het systeem echter al sinds de jaren '80.

"In 2007 zag ik niemand die het deed", zei Hein Vanhaezebrouck vorige week over het 3-4-3 systeem. Vanhaezebrouck experimenteerde bijna tien jaar geleden voor het eerst met de driemansverdediging bij KV Kortrijk. "Hij wordt beschouwd als de geestelijke vader van de 3-4-3. Alsof de driemansdefensie plots als een bliksemschicht in Kortrijk was ingeslagen", schrijft Frank Raes daarover in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Enige nuance is op zijn plaats. Daarvoor gaan we terug naar twee Rode Duivelswedstrijden uit 1985 en 1986. Tijdens de legendarische barragematch in Rotterdam, met de goal van Grün, liet Guy Thys de Duivels ook opdraven met drie man centraal achteraan: Broos, Franky Van Der Elst en Lei Clijsters. Tegen de Sovjet-Unie in '86 in Mexico idem dito: Grün, Demol en Renquin centraal achterin", herinnert de voetbalcommentator zich. "Eigenlijk is er niks nieuws onder de zon, alleen de accenten verschillen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties