Datum: 04/12/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Chaos op Mambourg: Gumienny fluit partij tussen Charleroi en Standard vroegtijdig af na incidenten met fans
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mambourg
| 0 reacties

Match tussen Charleroi en Standard wordt stilgelegd bij een 1-3 tussenstand

Chaos op Mambourg: Gumienny fluit partij tussen Charleroi en Standard vroegtijdig af na incidenten met fans

De partij tussen Charleroi en Standard is bij een 1-3 tussenstand twintig minuten voor tijd afgeloten. Eerst gooiden de Standard-fans bommetjes op het veld, daarna kon ook de Charleroi-aanhang zich niet inhouden. Serge Gumienny had er genoeg van en floot de wedstrijd vroegtijdig af.

De Waalse derby is voor beide ploegen één van de matchen van het jaar. De thuisaanhang had een indrukwekkende tifo voorbereid, de Standard-supporters zorgden dan weer voor de nodige rook boven het veld. Standard ging fel van start, maar het eerste kansje was voor Marcq. De middenvelder kreeg de nodige ruimte, maar kon Hubert niet bedreigen met zijn vluchtschot.

Net wanneer Gumienny het spel vaak moest stilleggen na enkele foutjes, brak Fall door op zijn rechterflank. Zijn prima voorzet werd door Bakar voorbij Hubert geknald, de thuisploeg op voorsprong. De Rouches waren aangeslagen, even later ging een schotje van Diandy naast.

Fall dreigde halverwege de eerste helft nog nog eens, maar even later was het raak. Edmilson zette zich goed door, Sa stond op de goede plaats om de bordjes in evenwicht te hangen. En Standard bleef komen, nauwelijks twee minuten later had Belfodil de kans op de 1-2 aan de voet, maar zijn poging spatte uit elkaar op de deklat.

Standard bleef op zoek gaan naar de voorsprong. Heel Charleroi claimde een penalty na handspel van Laifis, maar Gumienny zag er geen graten in. Op de tegenaanval moest Penneteau alles uit de kast halen op een prima schot van Mbenza, even later ging de Charleroi-doelman opnieuw goed plat op een poging van Trebel.

De ruststand was 1-1 op Mambourg, al verdiende Standard ondanks een matige start wel iets meer dan dat. Mazzu liet bij de start van de tweede helft Marcq in de kleedkamer, Hendrickx kwam in zijn plaats. Standard kwam even later op voorsprong na een heerlijke vrije trap van Belfodil.

Bommetjes op het veld

De Standard-fans vierden door enkele bommetjes op het veld te gooien. Nauwelijks vijf minuten later zette Sa met zijn tweede van de avond Standard op een 1-3 voorsprong. Opnieuw bommetjes op het veld, deze keer stuurde Gumienny de spelers naar binnen. Eerst Jankovic met een speaker, daarna kwam aanvoerder Trebel de fans aanspreken.

Na tien minuten besloot Gumienny om de partij verder te zetten. Charleroi ging gretig op zoek naar de aansluiting, de goal van Baby werd afgekeurd na een duwfout. Even later werd er een bommetje door de thuisaanhang richting Hubert gegooid. Gumienny had er genoeg van en floot de wedstrijd af. Wordt vervolgd...

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Mata Clinton 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Willems Steeven 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Marcq Damien 46' -
Bakar Djamel 62' -
Fall Mamadou A   90' -
Pollet David 90' -
Baby Amara   90' -
  Bank G Beoordeel
Hendrickx Gaëtan 44' -
Bedia Chris 28' -
Baume Valentin -  
Benavente Cristian -  
Boulenger Benjamin -  
Marinos Stergos -  
Dessoleil Dorian -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Fai Collins 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Scholz Alexander 90' -
Fiore Corentin   90' -
Enoh Eyong 90' -
Trebel Adrien 90' -
Belfodil IshakA 90' -
Mbenza Isaac 90' -
Sá Orlando ⚽ ⚽ 90' -
Edmilson A 90' -
  Bank G Beoordeel
Kosanovic Milos -  
Ribeiro Soares Willian -  
Gillet Jean-François -  
Cisse Ibrahima -  
Emond Renaud -  
Goreux Réginal -  
Badibanga Beni -  
Herbeleef Charleroi - Standard