Reactie Met deze effectieve truc hielp Preud'homme twijfelende Engels over angst heen: "Zonder het zelf te weten, deed hij het plots"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 14 reacties
Met deze effectieve truc hielp Preud'homme twijfelende Engels over angst heen: "Zonder het zelf te weten, deed hij het plots"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Engels maakte thuis tegen KV Kortrijk zijn wederoptreden bij het eerste elftal van Club Brugge. "Een gokje", noemde Michel Preud'homme de basisplaats voor zijn verdediger. Engels zat na een zoveelste revalidatie met twijfels, maar die nam zijn trainer op een slimme manier weg.

Door de schorsing van Stefano Denswil en de blessure van Brandon Mechele moest Preud’homme in aanloop naar de match tegen KV Kortrijk puzzelen. “Ik heb erover nagedacht om Timmy (Simons, nvdr.) naar achter te trekken. Maar we hadden een normale trainingsweek en Bjorn kreeg de tijd om vertrouwen op te doen.”

Specifieke oefeningen voor Engels

“Bjorn zat nog met twijfels, zeker als hij in duel moest gaan. Daarom hebben we met de technische staf bepaalde oefeningen waarbij hij wel in duel moést gaan bedacht,” verklapte Preud’homme op het persmoment na Club Brugge-Kortrijk.

“Zonder dat Bjorn het zelf wist, overwon hij zijn angst en ging hij in duel. De genezing was al een feit, het was enkel en alleen nog een mentale kwestie. Bjorn moest er zelf in geloven en door die specifieke trainingen deed hij vertrouwen op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties