"Ik weet niet of ik dit bij Beerschot zou kunnen doen. Ik zou me waarschijnlijk dood ergeren aan alle problemen in die club en hoe ze wordt gerund"

Redactie
| 90 reacties
"Ik weet niet of ik dit bij Beerschot zou kunnen doen. Ik zou me waarschijnlijk dood ergeren aan alle problemen in die club en hoe ze wordt gerund"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vroeger ging hij als supporter te voet naar het kiel om naar Beerschot te gaan kijken, maar tegenwoordig is Patrick Janssens CEO bij KRC Genk. Een wereld van verschil, maar Janssens voelt zich duidelijk goed in Limburg.

“Bij mijn aanstelling hier heb ik gezegd: ‘Genk heeft geen supporter aangeworven, maar een CEO.’ Nu, ik had dit niet kunnen doen bij een club waar ik geen sympathie voor had”, zegt Janssens in een gesprek met Humo.

Toch zal het raar zijn als Genk plots tegen Beerschot-Wilrijk speelt. “Ik weet ook niet hoe ik mij zal voelen de dag dat we om de knikkers spelen tegen Beerschot. Als wij onze ambitie niet halen en play-off 2 spelen, en zij worden geen kampioen in 1B, dan kan het dit seizoen al zover zijn.”

"Ik zou me bij Beerschot dood ergeren aan alle problemen in die club"

Patrick Janssens

Echt kiezen tussen Genk en Beerschot doet Janssens niet. “Als je mij rationeel vraagt welk project ik het interessantst vind, antwoord ik: dat van Genk. Ik weet niet of ik dit bij Beerschot zou kunnen doen.”

“Ik zou me waarschijnlijk dood ergeren aan alle problemen in die club en hoe ze wordt gerund. Maar ik ben er wel mee opgegroeid: ik ben er jarenlang te voet naartoe gegaan, en heb er eerst op de supporterstribune gestaan en nadien gezeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties