Polak, die Weiler meemaakte bij Nürnberg, is niet verrast: "Soms trainden we met de aanvallers en middenvelders om oplossingen te zoeken"
Redactie
| 23 reacties

Jan Polak is niet verrast door het systeem van René Weiler

Polak, die Weiler meemaakte bij Nürnberg, is niet verrast: "Soms trainden we met de aanvallers en middenvelders om oplossingen te zoeken"
Foto: © photonews

Het is ver zoeken naar het dominant voetbal dat Anderlecht dit seizoen beloofde. Meer en meer begint de vraag te rijzen of dat onder René Weiler wel gaat lukken. Bij Nürnberg deed hij dat ook al niet. Ex-Anderlecht-speler Jan Polak maakte er Weiler mee als trainer.

De methode Weiler is intussen genoegzaam bekend: zoveel mogelijk ballen en mensen in de zestien. "Ik hoor het hem zo zeggen”, zegt Polak in Het Nieuwsblad. "Winnen is het enige wat telt en om te scoren moet je zo veel mogelijk ballen snel in de box brengen."

"Toen hij bij Nürnberg arriveerde, stelde Weiler eerst orde op zaken. We slikten te veel goals en hij zette een goeie organisatie neer. Of hij daarna voor echte aanvalspatronen zorgde? We trainden af en toe wel met de aanvallers en middenvelders apart om oplossingen te zoeken, maar soms moesten we gewoon in de eerste 15 minuten heel veel druk zetten om de tegenstander te verrassen en daarna weer terugplooien."

Nooit langer dan een kwartiertje theorie

Weiler staat er niet om bekend bij zijn spelers om veel aandacht te besteden aan de offensieve patronen. "Veel theorie kregen we niet. Weiler wees wel kort - met wat beelden - op de gevaarlijke punten van de tegenstander, maar nooit langer dan een kwartiertje. Tegen erg defensieve ploegen heb je soms wat meer creativiteit nodig, maar daar is Weiler bij Nürnberg nooit toe gekomen. Ah neen, toen was hij al weg naar Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties