Reactie Uitblinkers en coaches zien vooral werkpunten na gelijkspel: "Vijf goals op 2 matchen, dat kan gewoon niet" vs "We missen killerinstinct"

Uitblinkers en coaches zien vooral werkpunten na gelijkspel: "Vijf goals op 2 matchen, dat kan gewoon niet" vs "We missen killerinstinct"
Foto: © photonews

Zulte Waregem en KV Kortrijk deelden de punten na een boeiende wedstrijd aan de Gaverbeek. Na de partij hadden zowat alle uitblinkers ook nog werkpunten gezien. Ambitieus naar de toekomst toe dus.

Zulte Waregem liet bijwijlen zien dat ze bij het beter voetbal in België spelen, maar het liep ook opnieuw tegen vermijdbare doelpunten. Bovendien werd het in het eerste kwartier koud gepakt. Dat zag ook Onur Kaya, die scoorde: "Met een beetje geluk, al geef ik die ballen daar bewust tussen speler en keeper. Nill liet de bal listig lopen."

Moeten de deur op slot leren gooien

Maar werkpunten dus? “Opnieuw een tegengoal op een stilstaande fase. Misschien missen we kracht of power en De Sart op het middenveld? We zijn flink wat duelkracht kwijt in vergelijking met vorig seizoen, al hebben we misschien meer voetballend vermogen. Maar we moeten scherper zijn: vijf goals slikken in twee wedstrijden? Dat kan gewoon niet. We kunnen de deur nog niet op slot gooien en moeten dat snel leren."

Oordeel van de coach (Francky Dury):

"Het eerste kwartier was niet goed, al weet ik de reden niet. We waren nochtans volop bezig met de derby, maar we waren niet scherp in het begin. Na de 0-1 hebben we wel gereageerd en hadden we meer controle, maar dat we opnieuw - voor de derde keer in twee matchen - een goal slikken op een stilstaande fase, daar kan ik niet tevreden mee zijn."

KV Kortrijk van zijn kant? Dat speelde opnieuw een degelijke match, maar winst zat er niet in. Hannes Van Der Bruggen was vrij tevreden met de puntendeling en speelde zelf een goede partij, maar zag voor zichzelf ook nog verbeterpunten.

“Bij het eerste tegendoelpunt had ik iets doortastender moeten zijn, maar ik had schrik om een penalty te veroorzaken. Het zal in ieder geval niet meer gebeuren. De tegengoals waren iets te makkelijk, maar verder is ons plan vrij goed gelukt. We zochten de ruimte in hun rug en hadden kansen om de 2-3 te maken, maar dat lukte niet."

Oordeel van de coach? (Yannis Anastasiou)

"Ze konden te makkelijk hun goals maken. Na onze goals lieten we het telkens wat liggen. En we hadden het zelf moeten afmaken. Dat is misschien de belangrijkste evaluatie tot nu toe: we missen het killerinstinct om een tegenstander af te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties