Reactie Yves Vanderhaeghe legt uit waarom hij Vanhamel boven Dutoit verkoos in doel

Yves Vanderhaeghe legt uit waarom hij Vanhamel boven Dutoit verkoos in doel
Foto: © photonews

Was het verrassend? Voor ons allerminst. De koning van de clean sheets bij WS Brussel én Lierse - Mike Vanhamel - kreeg de voorkeur op William Dutoit bij Oostende in doel. "Dat is erg hard aangekomen bij William", aldus Yves Vanderhaeghe. Waarom hij de keuze maakte?

“Ik moest een moeilijke keuze maken, want Dutoit is voor ons belangrijk geweest vorig seizoen. Dat zijn we zeker niet vergeten. Maar we hadden flink wat wedstrijden van Mike bekeken met de keeperstrainer en uiteindelijk voor hem gekozen voor de match tegen Mechelen.”

“Vanhamel is niet snel onder de indruk van de omstandigheden, ook niet buiten het voetbal om. Misschien was het psychologisch belangrijk ook dat hij nog niet verloren had met Lierse. Ik vond hem secuur in zijn keepen, al wilde ik ook graag dat hij die ene bal ook nog had gehad”, kon er een lachje af bij de oefenmeester.

Hard aangekomen bij Dutoit

De nieuwkomer deed het in ieder geval prima, zeker ook op hoge ballen. En dus was het vooral balen voor Dutoit. “Het is vrij hard aangekomen, ja. De concurrentie met Silvio Proto aangaan is niet makkelijk, dat is een naam in het voetbal.”

“Misschien dacht hij eerste keeper te worden tegen een goalie uit tweede klasse en dan is het voor hem een ontgoocheling. Hij was even afwezig in het hoofd nadat hij het nieuws hoorde, maar kan dit nu hopelijk rechtzetten. Op training was hij de laatste weken goed, in de Beker van België zal hij in doel staan. Dat heb ik hem gezegd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties