Debat van de week: Jullie hebben een duidelijk verdict over de uitglijdende voetballers

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Debat van de week: Jullie hebben een duidelijk verdict over de uitglijdende voetballers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een opmerkelijk beeld afgelopen zaterdag op de Freethiel. De Anderlecht-spelers gingen in totaal maar liefst achttien keer onderuit. Enkel Olivier Deschacht en Hamdi Harbaoui bleven recht. Voetballers die uitglijden, het is een vaak terugkerend fenomeen.

Nicolas Frutos Frutos linkte de uitschuivers van zijn spelers zaterdag aan een gebrek aan concentratie en overtuiging. Maar er zijn meerdere oorzaken.

Voetballers kiezen niet altijd voor studs die passen bij de weersomstandigheden. Dat gaat, zeker nu de wintermaanden eraan komen, gepaard met de nodige glijpartijen.

Ergernis

Coaches ergeren er zich blauw aan, zeker wanneer er een gemiste kans of tegengoal uit voortvloeit. En ook de fans in de tribunes mopperen wanneer ze een speler van hun favoriete club onderuit zien gaan.

Uw mening

Meer dan 65% van jullie ziet de noppen best aangepast worden op de weersomstandigheden, een logische keuze voor een algemene richtlijn dus. De trainers of de spelers zelf ziet u liever niet beslissen over het schoeisel. Amper 15% ziet één van beide partijen het liefst die keuze op zich nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties