Anderlecht-icoon Mulder is enthousiast over de intrede van Coucke: "Hij zal rechtop staand en zwaaiend met de paars-witte sjaal de Purple Army opzwepen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Anderlecht-icoon Mulder is enthousiast over de intrede van Coucke: "Hij zal rechtop staand en zwaaiend met de paars-witte sjaal de Purple Army opzwepen"
Foto: © photonews

De intrede van Marc Coucke bij Anderlecht wordt druk becommentarieerd. En dus heeft ook paars-wit icoon Jan Mulder een mening over de komst van de miljardair naar het Astridpark.

"Het eerste woord dat me te binnen schoot was 'fantastisch'", zegt de Nederlandse analist in Het Laatste Nieuws. "Marc Coucke heeft Anderlecht gekocht! Mijn tweede gedachte ging naar de familie Vanden Stock."

Kakelvers elan

Mulder heeft Anderlecht altijd gekend onder de familie Vanden Stock. Toen de aanvaller destijds van Windschoten in Brussel neerstreek, stond wijlen Constant nog aan het roer van de club. Dat paars-wit nu in handen komt van iemand buiten de familie, kan volgens Mulder voor een nieuw elan zorgen.

"Roger Vanden Stock (en Philippe Collin) zaten de laatste tijd op de tribune wel erg bedrukt de gebeurtenissen te ondergaan. Daar zat geen fut meer in. Maar wel nog zoveel dat Roger Vanden Stock haarscherp aanvoelt dat Coucke over dezelfde emoties beschikt. En meer. Coucke zal, rechtop staand en zwaaiend met de paars-witte sjaal op het ereterras van het Constant Vanden Stockstadion, de Purple Army opzwepen. De sfeer in het stadion krijgt een fikse beurt en Hein Vanhaezebrouck zijn zin."

"Ik moet aan dat beeld van de met een Anderlechtsjerp zwaaiende Marc Coucke wel even wennen, maar het zal wennen: Coucke is een persoon die met hart en ziel zijn liedjes in de sponsorlounge zingt en als de beste fan supportert wanneer de match begint. RSC Anderlecht heeft kakelvers elan ingekocht, proficiat", besluit Mulder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties