Datum: 26/01/2018 20:30
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne

KV Mechelen laat grote kansen liggen en krijgt nieuwe uppercut in operatie redding

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen

KV Mechelen heeft zijn eerste van zeven wedstrijden in operatie redding verloren. Het blijft daardoor in hetzelfde bedje ziek, want het kon al 590 minuten niet meer scoren. En er waren nochtans kansen genoeg in het laatste halfuur. Wie trekt dit nog recht?

• Van moeten voor KV Mechelen
  • Mohamed zet Moeskroen op voorsprong, net na rust 0-2
  • Mechelen doet er alles aan, maar mist onbegrijpelijke kansen
  • 590 minuten zonder goal, 0 op 18 en nog steeds rode lantaarn

KV Mechelen nam na de dramatische wedstrijd op Stayen voor de tweede keer dit seizoen afscheid van zijn coach, Dennis Van Wijk moest als een crisismanager de honneurs komen waarnemen. Hij zette met Pedersen, Vitas, Van Cleemput en Sylla vier nieuwe namen in de basis.

Bezoekende coach Rednic deed zelfs nog 'beter', door na de malaise bij de Henegouwers voor vijf nieuwelingen te zorgen. Voor Werner zijn eerste match in anderhalf jaar, door de blessure van Bailly. Voor de match zetten de fans van Malinwa de teneur, Günther Neefs kwam zelf de gekende klassieker zingen.

Mohamed en Rotariu

Het inspireerde de thuisploeg voor de rust maar matig. In een alweer lamentabele helft was het lang wachten op gevaar. Pedersen kreeg enkele kopkansjes, Moeskroen zag een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. En toen kon Moeskroen de voorsprong pakken: Olinga haalde de achterlijn, Mohamed kopte via de verste paal onhoudbaar voorbij Coosemans.

Herbronnen tijdens de koffie dan maar? Het was praat voor de vaak, want op de eerste corner na de pauze stond het 0-2. Rotariu deze keer met de kop, ook richting de verste hoek van Coosemans en opnieuw onhoudbaar. Dennis Van Wijk gooide kort daarna drie nieuwe mannen de wei in.

KV Mechelen had al sinds 9 december niet meer gescoord en had buiten de 0 op 15 dus ook een droogte van liefst 500 minuten meegemaakt. Elke minuut kwam er daar eentje bij. Verdier mikte op het uur op de paal, daarna ging het van kwaad naar erger.

Opgelegde kansen, 590 minuten droogte

De kansen die Pedersen en Rits misten waren opgelegd als haring op een vrijdagmiddag bij de bomma. Normaal gezien spelen de grootmoeders centervoor bij de Racing volgens het alomgekende nummer van Mechelen, maar mogelijk is er sprake van een transfer.

Op karakter knokte Mechelen voor wat het waard was, maar het kon niets meer inbrengen en dus boekt het nu een 0 op 18. Het is ook na deze speeldag zeker laatste én moet bovendien hopen dat Eupen geen punten sprokkelt in Kortrijk. Nog zes wedstrijden om een transfer naar 1B te vermijden. Aan de fans lag het alvast niet.