Datum: 09/02/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Luminus Arena

Het kan verkeren: Genk boekt tegen Essevee eerste thuiszege sinds oktober in spektakelmatch én komt naast Antwerp in de stand

Het kan verkeren: Genk boekt tegen Essevee eerste thuiszege sinds oktober in spektakelmatch én komt naast Antwerp in de stand
Foto: © photonews

Racing Genk heeft voor het eerst sinds oktober nog eens in eigen huis kunnen winnen. Daarmee blijft het ook zeker na speeldag 26 in de top-6. Het zet druk op de achtervolgers en komt zelfs naast Antwerp in de stand.

  • Marcq biedt Karelis de 1-0 aan, Harbaoui gelijk vanop de stip
  • Buffel zorgt voor eerste thuiszege sinds oktober
  • Penseeltrek Pozuelo als kers op de taart
  • Genk (even) wat steviger in play-off 1 en zelfs naast Antwerp

Genk heeft er lang moeten op wachten, maar het stond sinds vorige week in de top-6 van het klassement. Het wilde daar ook na speeldag 26 blijven staan en dan moest Zulte Waregem in eigen huis voor de bijl. Thuis winnen was in competitie wel al van oktober geleden, Clement koos voor Karelis in de spits. Uronen werd vervangen door Maehle.

Francky Dury van zijn kant gaf zowel Bjordal als Bongonda meteen een basisplaats. Baudry en Doumbia verdwenen daardoor naar de bank. "Ik wil de nieuwkomers nu ook de kansen geven, want we hebben geïnvesteerd in januari", aldus de oefenmeester vooraf.

Griekse God, Antwerpse Patrick

In een erg nerveuze eerste helft kregen we niet al te lekker voetbal voorgeschoteld, maar wel enkele cadeautjes. Eerst had Marcq de 1-0 aangeboden aan Karelis. Hij bedankte - in twee tijden - en had wat later ook de verdubbeling op het hoofd, maar Bossut kon zijn knik nog redden.

Aan de overkant ging Vukovic iets te hard in na een diepe bal van Coopman op Bongonda, Harbaoui kon vanop de strafschopstip gelijkmaken. De rest van de eerste helft hing vooral het ontslag van CEO Patrick Janssens in de lucht, de fans kirden alvast van plezier: "Patrick, Patrick, alles is voorbij."

Van wat ze op het veld zagen konden ze niet zo hard kirren, al was er na de pauze wel veel beterschap bij de Limburgers. Wervelwind Ndongala had een paar keer een goede move in de lendenen, Karelis was ook als aangever belangrijk: Buffel met een volley voorbij Bossut en de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Daarna kwam er steeds meer ruimte vrij op het middenveld en ging het spel alle kanten op. Buffel miste de opgelegde geruststellende treffer, aan de overkant moest Aidoo de gelijkmaker van de lijn halen. Spektakel genoeg dus, maar een vierde doelpunt viel pas in blessuretijd uit de lucht via een penseeltrek van Pozuelo. Genk komt zo naast Antwerp in de stand en zet druk op de andere pretendenten voor play-off 1.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Nastic Bojan 90' -
Wouters Dries   90' -
Colley Omar 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Mæhle Joakim A 79' -
Seck Ibrahima 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Buffel ThomasA 90' -
Karelis NikolaosA 84' -
Samatta Mbwana Ally 36' -
  Bank G Beoordeel
Ndongala Dieumerci   54' -
Uronen Jere 11' -
Malinovskiy Ruslan 6'  
Coucke Gaëtan -  
Ingvartsen Marcus -  
Dewaest Sebastien -  
Schrijvers Siebe -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Walsh Sandy   86' -
Derijck Timothy 90' -
Lædre Bjørdal Johan 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Marcq Damien   65' -
Coopman Sander 90' -
Kaya Onur 90' -
Bongonda Theo 62' -
Harbaoui Hamdi  90' -
Oladeji Olayinka Peter 90' -
  Bank G Beoordeel
Doumbia Idrissa   28' -
De Mets Gertjan 25' -
Leya Iseka Aaron 4'  
De Pauw Nill -  
Šaponjić Ivan -  
Baudry Marvin -  
Bostyn Louis -  
Herbeleef KRC Genk - Zulte Waregem

Vooraf