RC Genk presenteert nieuwe CEO in opvolging van Patrick Janssens: "Positieve keuze voor verandering van koers"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Genk
| 2 reacties
RC Genk presenteert nieuwe CEO in opvolging van Patrick Janssens: "Positieve keuze voor verandering van koers"
Foto: © photonews

Zoals aangekondigd heeft RC Genk op een persconferentie de opvolger van Patrick Janssens voorgesteld. Erik Gerits is dus de naam van de nagelnieuwe CEO. Hij nam zelf het woord en werd ingeleid door voorzitter Peter Croonen.

"Op sportief vlak was het een heel goede week voor Genk. We hebben een ticket voor de bekerfinale op zak en staan in de top-6, maar er is ook ander nieuws. Het einde aan de samenwerking met Patrick Janssens is een positieve keuze voor een verandering van koers. Daarvoor hebben we een nieuwe schipper gekozen", stak voorzitter Croonen van wal.

"We zijn de enige vzw in de Jupiler Pro League en we willen belangrijk zijn in de regio. Dat was met Patrick niet mogelijk in de breedte, ook al heeft hij heel goede dingen gedaan. In moeilijke omstandigheden heeft hij de club in rustiger vaarwater gebracht. Voor Erik is het een moeilijke keuze, maar hij is bereid die uitdaging te aanvaarden. Daarbij heeft hij ook enkele persoonlijke keuzes gemaakt."

Fantastisch toekomstverhaal

Ook de kersverse CEO nam het woord: "Gedeputeerde blijven en 1 dag Genk of voltijds voor Genk kiezen was niet makkelijk, want kiezen is verliezen. Ik heb de keuze van mijn hart gevolgd. Ik ben hier intussen al meer dan 24 jaar betrokken bij de club. Ik denk en ben ervan overtuigd dat we met alle medewerkers, vrijwilligers en supporters een fantastisch toekomstverhaal kunnen schrijven."

Erik Gerits wil zich smijten: "Ik wil er heel hard voor werken. Ik heb de belofte gemaakt dat ik de komende vier maanden de dossiers zal afhandelen die ik nog af te handelen heb bij de provincie en wil ook mijn opvolger begeleiden. Graag wil ik ook een woordje van dank richten aan Patrick Janssens voor het goede werk binnen onze club. Ik ben hier niet om te spreken over visies, dat is voor later."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties