Clement kritisch na overwinning van Genk tegen Zulte Waregem én scherp voor één speler: "Daarom greep ik in"

Clement kritisch na overwinning van Genk tegen Zulte Waregem én scherp voor één speler: "Daarom greep ik in"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nieuwe CEO van Racing Genk leek plots belangrijker dan de wedstrijd van de Limburgers tegen Zulte Waregem. Maar ook daarover valt een en ander te vertellen. Philippe Clement zag zijn team toch niet helemaal lekker voetballen én was streng voor een van zijn spelers.

"We hebben natuurlijk een hels programma achter de rug met acht wedstrijden in amper 24(!) dagen", opende Philippe Clement na de overwinning tegen Zulte Waregem. "Maar het ontbrak ons misschien wel wat aan frisheid."

Hij zat helemaal niet in de match

"Soms was het te traag, sleepten spelers zich over het veld. Ik zag niet hetzelfde in de opwarming als tegen Kortrijk, het was een beetje minder scherp. En het veld is zeker geen voordeel voor voetballende ploegen zoals wij. Het was te slordig en er zat te weinig diepgang in ons spel", was Clement kritisch.

Zeker Ally Samatta moest het ontgelden. De aanvaller werd zelfs voor de rust nog gewisseld: "Hij zat helemaal niet in de match. Ja, Ally had terug wat last aan de knie, maar ik haalde er hem ook uit omdat hij niet in de match zat. Zijn blessure zal niet te erg zijn vermoed ik. Ndongala was balvaster en zorgde ervoor dat de rest van het middenveld ook beter kon gaan voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties