Ex-ref Gumienny is streng voor de houding van Antwerp: "Voor zulke onnozele toeren gaat een fan toch niet naar het stadion?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 35 reacties
Ex-ref Gumienny is streng voor de houding van Antwerp: "Voor zulke onnozele toeren gaat een fan toch niet naar het stadion?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KR Genk zette vrijdag Antwerp opzij met duidelijke 4-0-cijfers. Scheidsrechter Wim Smet handelde met enkele kordate beslissingen.

Antwerp paste zijn gekende speelstijl toe met felle duels. Smet stuurde verdediger Batubinsika nog voor het rustsignaal met een rode kaart van het veld. Coach Laszlo Bölöni moest dan weer in de tribunes plaatsnemen.

Sinan Bolat slikte een gele kaart in de beginminuten, mét verdere gevolgen. "Smet heeft dat goed aangepakt, ook het eerste doelpunt toen Bolat een bal weer op het terrein gooide", geeft oud-ref Serge Gumienny zijn mening in Het Belang Van Limburg.

"Technisch heeft hij die fase correct ingeschat. Het reglement is namelijk aangepast, tegenwoordig moet je daarvoor een directe vrijschop geven. Niet eenvoudig als je er plots mee geconfronteerd wordt, dan moet je het maar weten wat er veranderd is en wat niet. In één adem moet ik er aan toevoegen dat Smet preventiever had kunnen reageren. Als ref kijk je bij een hoekschop normaal gezien naar de keeper. En Bolat had de bal nog vast, dus had Smet de corner kunnen tegenhouden."

Spelbederf

Het spelbederf moet eruit, meent Gumienny. "Bolat belemmerde opzettelijk het spel. Net als Van Damme vorige week ook al gedaan had. Het was dus niet de eerste keer. Persoonlijk vind ik dat Antwerp het dan zelf gezocht heeft. Geef toe, voor zulke onnozele toeren gaat een supporter toch niet naar het stadion?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties