Bölöni weet welke straf hem boven het hoofd hangt na overkokend potje tegen Genk

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 14 reacties
Bölöni weet welke straf hem boven het hoofd hangt na overkokend potje tegen Genk
Foto: © photonews

Als het van de Geschillencommissie van de KBVB afhangt, mag László Bölöni twee speeldagen brommen voor zijn wangedrag naast het veld van KRC Genk afgelopen vrijdag. De Roemeense coach van Antwerp riskeert ook een boete van 1.000 euro.

De 64-jarige oefenmeester van 'The Great Old' ging serieus over de rooie in een bijzonder viriele openingsfase en werd al na een kwartier naar de tribunes van de Luminus Arena gestuurd. Zijn aanhoudende kritiek op scheidsrechter Wim Smet kwam hem zo duur te staan, maar het blijft dus niet bij dat plaatsje op de tribunes. 


Stress
 

Bölöni tekende zelf niet present voor de zitting en liet zich vertegenwoordigen door clubadvocaat Jorgen Van Laer. Die opperde dat de Roemeense trainer van Antwerp door de hoge stress zo reageerde. Dat hij niet in de kleedkamers mocht komen, zou de Roemeen niet geweten hebben. Daarnaast was er ook nog telefonisch contact met T2 Wim De Decker, maar daar zijn volgens de raadsman van Antwerp geen bewijzen van.

Het bondsparket reageerde laconiek: "Naar onze mening hebben ze overduidelijk contact met elkaar. Het zou toch héél toevallig zijn als ze net op dat moment allebei een hotelkamer aan het boeken waren of hun vrouw aan het bellen waren.”

Dat het niet de eerste keer is dat de vurige Bölöni zijn boekje te buiten gaat - zie de thuismatch tegen Standard van eerder dit seizoen - speelt ook mee in de zaak. Het is nu wachten op het definitieve oordeel van de Geschillencommissie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties