Wat u moet onthouden van dolle avond Jupiler Pro League: Mechelen virtueel gered, Standard op zucht van play-off 1 en Club wint eindelijk nog eens

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 15 reacties
Wat u moet onthouden van dolle avond Jupiler Pro League: Mechelen virtueel gered, Standard op zucht van play-off 1 en Club wint eindelijk nog eens
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 29 in onze vaderlandse voetbalcompetitie heeft een flink potje spektakel opgeleverd. En om ervoor te zorgen dat u door al die bomen het bos nog kunt zien, zetten wij de belangrijkste ontwikkelingen nog eens netjes op een rijtje. Zet u schrap!

1) KV Mechelen op één match van redding (dankzij Coosemans)

'Malinwa' kwam tegen Standard tot twee keer toe op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch nog met 3-2 de boot in. Een zure nederlaag voor de mannen van Dennis van Wijk, maar uiteindelijk doet Mechelen toch een goeie zaak door de nederlaag van Eupen. Dat ging met 2-0 onderuit bij Antwerp waardoor KVM een beter doelsaldo heeft: -20 versus -21. Cruciale fase: bij 3-2 stopte Coosemans een strafschop van Marin, de save van de redding voor Mechelen? Het heeft alles weer in eigen handen. Het ontvangt volgende week Waasland-Beveren, Eupen neemt het op tegen Moeskroen. Het belooft een thriller te worden! 



2) Standard staat (eindelijk) in de top-6 na dol avondje op Sclessin

Gaat het na twee gemiste edities van play-off 1 dan toch nog eens lukken voor de Rouches? Standard won - zie hierboven - met 3-2 tegen KV Mechelen en staat nu samen met Antwerp op een gedeelde zesde plaats met 41 punten. De Luikenaars van de geschorste Ricardo Sá Pinto hebben een doelsaldo van +1, 'The Great Old' heeft een doelsaldo van -1. KV Kortrijk is dan weer dé verliezer van de avond na een 2-1 nederlaag tegen Club Brugge. Voor Glen De Boeck en co lijkt het doek gevallen. Volgende week moet Standard naar Oostende, Antwerp trekt naar Anderlecht. 



3) Club Brugge wint dan toch nog eens, Anderlecht wipt over Charleroi

Opluchting troef in Jan Breydel want blauw-zwart heeft - weliswaar niet zonder moeite en na alweer een resem gemiste kansen - in een West-Vlaamse streekderby KV Kortrijk afgetroefd. 2-1 dankzij Diaby en Limbombe en dus eindelijk nog eens een overwinning voor de troepen van Ivan Leko na vier draws en een nederlaag. Anderlecht van zijn kant doet ook een gouden zaak dankzij een nipte 2-3 zege op het veld van Zulte Waregem (mét alweer twee goals van 'Teo'). Paars-wit is nu tweede want Charleroi bleef tegen STVV steken op een scoreloos gelijkspel. De kloof tussen Club en Anderlecht bedraagt nog steeds 12 punten, 6 dus in play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties