Reactie Hans Vanaken zag net als heel België het grootste probleem van Club Brugge

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 47 reacties
Hans Vanaken zag net als heel België het grootste probleem van Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op basis van de statistieken had Club Brugge de vloer moeten aanvegen met KV Kortrijk, maar deed dat niet. Povere afwerking, een beetje pech en een uitstekende Kaminski hielden het 90 minuten lang spannend.

 “Meteen na de 1-0 waar we zo hard voor gewerkt hadden, krijgen we die penalty binnen. En ja, dan moet je opnieuw beginnen. Verder speelden we Kortrijk volledig weg en kregen we massaal veel kansen die er gewoon in moeten. Als we dat deden, was het bij de rust al gedaan”, blikt Hans Vanaken terug.

Het had hier gemakkelijk 5-1 kunnen zijn

– Hans Vanaken

Het probleem waar Club Brugge al weken mee worstelt, is wel duidelijk: efficiëntie. “Het is iets waar we aan moeten werken. De laatste weken misten we efficiëntie en konden we de matchen niet altijd afmaken. Door die mindere resultaten vergaten de mensen ook wel dat we eigenlijk goed voetbalden.”

“Voor Nieuwjaar ging alles erin, nu lukt dat even niet. We moeten gewoon het vertrouwen terugvinden om die kansen af te maken. Meer kansen en meer instinct erin steken en dan komt het wel goed met ons.”

De eerste zege in zes wedstrijden zou wel eens het duwtje kunnen zijn dat Club Brugge weer op de rails zet. Vlak voor de play-offs dan de timing niet veel beter zijn. “Zolang wij blijven winnen, behouden we die grote voorsprong op de rest. De andere ploegen hebben nu ook wel punten laten vallen, maar het was toch nodig dat wij zelf nog eens konden winnen”, aldus Vanaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties