Coaches zijn akkoord en weten waar ruime uitslag om draait
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Peter Maes en Philippe Clement verwijzen naar de sterkte van Genk

Coaches zijn akkoord en weten waar ruime uitslag om draait
Foto: © photonews

De ene ploeg die amper een bal raakt en de andere die domineert van bij de aftrap tot aan het laatste fluitsignaal. De vraag is dan: is team A zo zwak of team B zo sterk? In het geval van Racing Genk is het zeker dat laatste. Dat beweren zowel Peter Maes als Philippe Clement.

De 0-4-overwinning van KRC Genk bij Lokeren is geen toeval, meent die laatste. "Ik ben heel blij met wat de ploeg getoond heeft.  Wij waren heel sterk, want tegen een goede organisatie moet je de ruimtes weten te vinden. Dat hebben mijn spelers heel goed gedaan. Ook de beweging zonder bal was goed", strooide Clement met complimentjes. "De dingen waar je constant op traint, zie je terugkomen in de wedstrijd."

Ook Peter Maes was onder de indruk van zijn ex-team. "Genk is een ploeg die in verschillende aspecten uitblinkt. Zij hebben zoveel spelers met een actie. We waren overdonderd en aangeslagen. Dat is ook logisch als je na twintig minuten al 0-2 achter staat. Alle onderdelen van het spel zaten erin bij hen."

Zelfde mening

Terecht niets dan lof dus voor wat de Genkse spelers zondagavond  lieten zien. En ook twee trainers die het over de hele lijn eens waren na het aanschouwen van dezelfde match. Dat is lang niet altijd het geval. Vraag maar aan Marc Brys van STVV en Marc Guyot van Cercle Brugge.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties