De prognose van de redactie voor 1B: gaat de mayonaise schiften of pakken? Het kan beide kanten op

De prognose van de redactie voor 1B: gaat de mayonaise schiften of pakken? Het kan beide kanten op

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de vierde plaats vinden we Union terug.

Na een schitterend seizoen waarin Union play-off 2 mocht spelen met Standard in zijn poule, was het seizoen 2017-2018 van een veel minder kaliber. De club kende een volledige opfrisbeurt met een nieuwe voorzitter, een nieuwe sportief directeur en een nieuwe coach. En uiteraard is er ook aan de ploeg het één en ander veranderd. 

Sterktes

Na twee seizoenen in het Koning Boudewijnstadion gaat Union weer in het Mariënstadion spelen. En dat scheelt een slok op een borrel. Dat weet iedereen die al eens in het Dudenpark geweest is. De sfeer hielp de ploeg er veel matchen winnen.

De basiself zal er heel anders uitzien dan vorig seizoen en het is heel moeilijk om de sterktes van de ploeg te voorspellen. Adrien Saussez - als hij de club niet verlaat deze mercato - is een zekerheid en bijzonder betrouwbaar in doel. Maar we houden het vooral op de nieuwe wind die er waait.

Zwaktes

Ook moeilijk, maar de nieuwe coach, Luka Elsner, gaat een groep moeten smeden en automatismen ontwikkelen tussen spelers die elkaar niet kennen. Dat wordt duidelijk de grootste uitdaging.

Conclusie: alles of niets

Het kan de twee kanten uit met Union dit seizoen. Ofwel wordt het een hele lange lijdensweg ofwel verrassen ze iedereen. Het is momenteel nog koffiedik kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties