Datum: 04/08/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jan Breydel
Knotsgekke partij op Jan Breydel: VAR eist beginfase op, Cercle Brugge geeft dubbele voorsprong weg en viert toch in slotfase
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge

Cercle Brugge 3-2 Lokeren

Cercle Brugge mag zijn eerste thuiswedstrijd terug op het hoogste niveau vieren met een overwinning. De Vereniging gaf eerst een dubbele voorsprong weg en beet de tanden lang stuk op Lokeren, maar Tormin zorgde in de blessuretijd toch voor de meer dan verdiende verlossing.

Nieuw seizoen, dezelfde problemen. We hebben het wel degelijk over de beruchte VAR, die bij de geplande start van Cercle Brugge-Lokeren nog last had van de warmte. De techniekers kregen het toestel uiteindelijk toch aan de praat, maar de aftrap was intussen wel met een kwartier uitgesteld.

Na de openingsspeeldag hadden we van deze partij eerlijk gezegd niet veel verwacht, maar niets was minder waar. Een hele eerste helft kregen spelers én toeschouwers nauwelijks tijd om naar adem te happen en drie snelle doelpunten waren het gevolg. Opvallend genoeg was Bruno bij alledrie betrokken.

Lokeren had duidelijk niet veel geleerd uit de pandoering van vorige week en stond na tien minuten alweer 2-0 achter. Bruno legde snel eentje binnen en zag zijn tweede aanvankelijk afgekeurd door scheidsrechter Alen, maar na ingrijpen van de VAR mocht De Vereniging toch vieren.

Maes sprong uit zijn vel, de geelhemden liepen verloren, de bezoekende fans zuchtten. Toch kregen we plots weer een wedstrijd wanneer Cevallos een vrije trap tegen de hand van doelpuntenmaker Bruno mikte en zo een penalty versierde. Specialist Maric twijfelde niet en maakte de 2-1 vanop de stip.

Cercle Brugge bleef daarna het tempo eigenlijk een hele wedstrijd dicteren. Bruno, Tormin en Mercier kregen de bal echter niet tussen de palen en dan viel uit het niets zelfs de gelijkmaker.

De supporters waren wat aan het tokkelen op de smartphone en toen ze opkeken was het ineens 2-2. Saroka gaf een te lage voorzet, maar Cevallos wist er wel raad mee en plaatste in één tijd perfect in de dichtste hoek. Zo stelde hij de score tegen de gang van het spel in weer in evenwicht.

Cercle bestormde het doel van Verhulst in de slotfase en beet de tanden stuk, maar werd uiteindelijk wél beloond. In de 92ste minuut knalde Tormin toch nog de oververdiende 3-2 binnen en zo vieren de groen-zwarte fans hun eerste thuiszege terug in de Jupiler Pro League.