Nieuwe bom onder Belgisch voetbal? "Dan zit je met een tweede Bosman-arrest"
Redactie
| 22 reacties

Makelaar Daniel Striani legt klacht neer tegen de regel rond de zes Belgen op wedstrijdblad en zou wel eens gelijk kunnen krijgen ...

Nieuwe bom onder Belgisch voetbal? "Dan zit je met een tweede Bosman-arrest"
Foto: © photonews

Volgende dinsdag staat er voor de Brusselse handelsrechtbank een belangrijke zaak voor het Belgische voetbal op het programma. Makelaar Daniel Striani wil de Belgenregel die stipuleert dat er minstens zes op het wedstrijdblad moeten staan aanvechten. Kan hij gelijk krijgen?

Op 11 september starten de pleidooien voor de Handelsrechtbank in Brussel, wat voor een bom onder het Belgisch voetbal zou kunnen zorgen. Dat beseft ook advocaat Olivier Malisse bij Sporza: "Die regel van de 6 Belgen ligt al heel lang onder vuur."

Bosman-arrest

"De KBVB is zich er ook van bewust dat dit een delicate regel is, want volgens het Europese recht moet er vrij verkeer van werknemers zijn. Volgens Striani leidt die inbreuk op het vrije verkeer van werknemers voor hem tot een inbreuk op het vrije verkeer van diensten."

En dus lijkt de kans realistisch dat Striani en co gelijk zullen krijgen: "Als Dupont en Striani over de procedurele drempels kunnen springen en de rechtbank vindt dat de zaak ontvankelijk is, dan is de kans groot dat de zaak naar Europa zal worden doorgeschoven, naar het Hof van Justitie in Luxemburg. De kans is reëel dat ze daar gelijk zullen krijgen. En dan zit je met een tweede Bosman-arrest", aldus Malisse.

Wat vind jij van die Belgenregel?

85%
15%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties