Vanderbiest laat het er niet bij en stapt naar de burgerrechtbank

Vanderbiest laat het er niet bij en stapt naar de burgerrechtbank
Foto: © photonews

Het incident in de neutrale zone tijdens de wedstrijd Union-KV Mechelen gaat niet zo snel opgelost zijn. Fred Vanderbiest, die na de slag van de assistent van Union, drie dagen arbeidsongeschikt is, trekt naar de burgerrechtbank.

Het wordt nog een hele klus om uit te vissen wat er juist gebeurd is. Niet enkel voor het bondsparket, maar ook voor de burgerlijke rechtbank. Vanderbiest nam immers al een advocaat onder de arm, weet Het Nieuwsblad. Ook Abder Ramdane overweegt een klacht wegens racisme.

Vanderbiest kreeg een slag nadat hij - volgens Union - herhaaldelijk Ramdane racistisch bejegend had. Maar dat valt moeilijk te bewijzen, want in het rapport staat - volgens bepaalde bronnen - dat er verwijten zoals fils de pute (hoerenzoon) gevallen zijn, maar geen racistische uitspraken. De enige getuige daarvan is lid van Union en dus geen neutrale partij.

De vuistslag is wel bewezen. Vanderbiest had zeven hechtingen nodig en sukkelt nu met migraine. Donderdag moet hij terug op controle. De eventuele burgerrechtzaak kan nog even op zich laten wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties