eupEupen
Datum: 15/09/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Freethiel
Kansen genoeg in W-Beveren tegen Eupen, maar gebrek aan efficiëntie is de spelbreker in doelpuntloze partij
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Beveren

Waasland-Beveren en Eupen delen de punten

Waasland-Beveren en Eupen zijn op speeldag 7 niet veel opgeschoten in de stand. In een duel met open vizier dwongen de twee teams genoeg kansen af om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De afwerking voorin was echter het grote manco.

Beide ploegen kozen voor een offensieve aanpak, wat resulteerde in een best wel kansrijke eerste helft. Bij de bezoekers kende Fall de sterkste start. De huurling van Charleroi vond enkele keren goed de ruimte en zette met een voorzet/schot Roef aan het werk.

Twee keer Ampomah - Van Crombrugge

Vooral in het tweede deel van de eerste periode ging de partij goed op en neer. De razendsnelle Ampomah troefde bij een lange bal zijn rechtstreekse belager af. Oog in oog met Van Crombrugge liet de Ghanees dé kans op de 0-1 liggen.

Ampomah en Van Crombrugge kwamen elkaar nog eens tegen voor rust. De vleugelaanvaller sneed goed naar binnen en trapte gevaarlijk. Het Eupense sluitstuk hield met een zweefduik zijn doel schoon.

Ook de Oostkantonners dwongen nog een goeie mogelijkheid af. Ocansey trapte hard naar de benedenhoek en zag zijn poging afgeblokt worden. Een extra keer breed leggen had meer succes opgeleverd.

Dominante thuisploeg

De Leeuwen domineerden na de pauze. Wingers Foulon en Boljevic zochten enkele keren goed de diepte. Die laatste trapte na een rush hard in het zijnet. In minuut 64 kwam de thuisploeg het dichtst bij de 1-0. Na veel trammelant trapte Badibanga een vrije trap op de lat.

De grensclub onderging de wedstrijd nu, maar kwam plots toch weer opzetten. Bushiri kreeg de bal tot twee keer toe niet voorbij Roef. Doelpunten vielen er niet meer op de Freethiel, waardoor W-Beveren (4 op 21) nog steeds wacht op een eerste driepunter. Eupen pakt in zijn jongste drie duels 7 op 9.