Datum: 16/09/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Japanse debutant knalt bleke Buffalo's in het verlies, STVV wint twee keer op rij
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent krijgt eerste thuisnederlaag aangesmeerd door uitgekookt STVV

Japanse debutant knalt bleke Buffalo's in het verlies, STVV wint twee keer op rij
Foto: © photonews

AA Gent heeft deze keer een vroege achterstand niet kunnen rechtzetten. STVV was uitgekookter én secuurder en de troepen van Marc Brys pakten hun tweede zege op rij.

In de basis bij AA Gent kregen we meteen een debutant. Arnaud Souquet mocht zijn eerste minuten meteen van in het begin meemaken, Vadis Odjidja ontbrak wel nog steeds, hoewel hij op zaterdag nog aangekondigd werd in de selectie. Bij de bezoekers koos Marc Brys voor Pol Garcia als vervanger van De Petter.

De eerste actie van de Buffalo's leverde meteen gevaar op, maar daarna werd er opnieuw te slordig gespeeld, zowel offensief als defensief. Zo kreeg De Sart wel heel veel ruimte om richting de uitstekende bal van Ceballos te lopen. Een simpele plaatsbal voorbij Kalinic leverde meteen de verrassende 0-1 voorsprong op.

De thuisploeg was even aangeslagen door die mokerslag van de Kanaries. Vooral bij Asare en nieuwkomer Souquet stapelden de slordigheden zich op. De Fransman werd bij de rust dan ook meteen vervangen door Dylan Bronn. Het spreekt voor zich dat de aanvoerder van Gent op meer krediet kon rekenen.

Na de koffie voerde de thuisploeg de druk op, STVV ging achteruitleunen en loerde op de counter. Er volgden een pak hoekschoppen, maar de Buffalo's konden daar nooit veel mee aanvangen. Na goed zes minuten was het dan toch prijs, Bronn knalde een voorzet van Asare tegen de touwen en een lang Gents slotoffensief kon beginnen.

De echte doorbraak kwam echter maar heel moeizaam. Ook voor invaller en debutant Azango, al toonde de kwikzilvere aanwinst van Trencin wel enkele mooie bewegingen. De Gentse druk bleef aanhouden, maar zoals gezegd kwam STVV er een paar keer goed uit.

Japanse doodsteek

Het was een debutant van de Kanaries die de wedstrijd uiteindelijk zou beslissen. Daichi Kamada ging mooi voorbij Derijck én Verstraete en kon van dichtbij Lovre Kalinic fusilleren. Wat een doelpunt van de Japanse nieuwkomer! Hij zette STVV zo op rozen. Zelfs een tweede gele kaart voor Bezus kon daar niets aan veranderen.

In tegenstelling tot tegen Lokeren en Zulte Waregem kon Gent een voorsprong niet helemaal meer rechtzetten. STVV pakte een tweede zege op rij en lijkt vertrokken.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Souquet Arnaud 46' -
Derijck Timothy 90' -
Rosted Sigurd 90' -
Asare Nana A 90' -
Verstraete Birger   90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Chakvetadze Giorgi 90' -
Limbombe Stallone 90' -
Yaremchuk Roman 76' -
Koita Aboubakary 64' -
  Bank G Beoordeel
Bronn Dylan 44' -
Azango Philip 26' -
David Jonathan 14' -
Thoelen Yannick -  
Awoniyi Taiwo Micheal -  
Plastun Igor -  
Andrijasevic Franko -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' -
Tomiyasu Takehiro 90' -
García Tena Pol 90' -
Teixeira Jorge   90' -
Botaka Jordan 90' -
Bezus Roman A     86' -
Asamoah Samuel 90' -
De Sart Alexis 90' -
Ceballos Cristian A 74' -
Acolatse Elton 60' -
Boli Yohan   90' -
  Bank G Beoordeel
Kamada Daichi 30' -
Nazon Duckens 16' -
Kotysch Sascha -  
Gladon Paul -  
Sankhon Ibrahima -  
Endo Wataru -  
Pirard Lucas -  
Herbeleef KAA Gent - STVV