Vanhaezebrouck reageert na debacle: "Ik neem het volledig op mij, dit is mijn schuld"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 34 reacties

Hein Vanhaezebrouck neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het debacle tegen Union

Vanhaezebrouck reageert na debacle: "Ik neem het volledig op mij, dit is mijn schuld"
Foto: © photonews

0-3 en amper een kans gecreëerd, dan verwacht je dat Hein Vanhaezebrouck de botte bijl gaat bovenhalen richting zijn spelers toe. Maar Hein kan verrassen. Na de bekeruitschakeling tegen Union nam hij de volledige verantwoordelijkheid daarvan op zich.

"Ik pak het vandaag volledig op mij!" Wablief? Hein Vanhaezebrouck wou met geen woord over individuele prestaties van zijn spelers praten. "Iedereen wist waar we voor stonden. We hadden het voorbeeld van Standard, Brugge, Antwerp... Iedereen wist waar we voor stonden, maar ik heb blijkbaar de verkeerde keuzes gemaakt. Dit is erger dan Trnava, want dat kunnen we nog rechtzetten."

Ik heb de spelers en de tactiek gekozen

Vanhaezebrouck weet dat hij sowieso de toorn van de supporters over zich gaat krijgen. Hij kan het dan maar beter allemaal incasseren. "Ik was er van overtuigd dat dit moeilijk ging worden. Daarom liet ik ook veel spelers staan. Ik heb hier niet met allemaal jonge gastjes gespeeld hé. Maar tegen een 1B-ploeg moet je meer kansen afdwingen."

"Ik heb de spelers en de tactiek gekozen. Als het dan verkeerd afloopt, is het mijn verantwoordelijkheid. Ik praat niet over de spelers. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik niemand wou zien lachen. We moeten allemaal down zijn. Vanaf morgen moet iedereen denken aan de volgende match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties