Nieuw stadion heeft ook consequenties: "De ­rauwe volksclub die Antwerp is, zal ­verdwijnen"

Nieuw stadion heeft ook consequenties: "De ­rauwe volksclub die Antwerp is, zal ­verdwijnen"
Foto: © photonews

De Bosuil heeft al wat veranderingen ondergaan, maar zal binnen een jaar helemaal niet meer te herkennen zijn. "Een noodzakelijkheid", noemt Trudo De Jonghe, sporteconoom aan de KUL het. Maar de vrees van de oude garde bestaat erin dat de ziel van de club gaat verloren gaan.

De Jonghe ziet hierin ook een moeilijke evenwichtsoefening. Het nieuwe stadion zal sowieso een ander publiek aantrekken. "Dat wordt de moeilijkste ­uitdaging: goed op zoek gaan naar de ware aard van de club, naar kernwaarden waarmee ze als club zowel de die-hard als de nieuwe fans aan zich kunnen binden", aldus De Jonghe in GvA.

"Maar het moet ook duidelijk zijn: de club gaat door deze ­nieuwe infrastructuur ook ­onvermijdelijk veranderen. De ­rauwe volksclub die Antwerp is, met veel fans die toch nog steeds een ­negatief imago meedragen, zal ­verdwijnen."

De sfeer zal moeten blijven, maar dan zonder de negatieve bijklanken

Het wordt dus aanpassen. "Tegelijkertijd zal men wel de ziel van die volksclub moeten proberen te bewaren, maar dan zonder die negatieve kant. Anders gezegd: de sfeer zal moeten blijven, maar dan zonder de negatieve bijklanken. Zodat de nieuwe fans zonder schaamte kunnen genieten van die sfeer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties