Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Twee corners van Milicevic hijsen tienkoppig Eupen voorbij SK Deinze
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Deinze

Eupen haalt het op bezoek bij Deinze

SK Deinze heeft de stunt van tegen Club Brugge niet kunnen herhalen. Eupen kwam al snel op een 0-2 voorsprong en bleef ook met tien man overeind.

De partij begon ideaal voor Eupen, dat met een veredeld B-elftal aantrad. Danijel Milicevic mocht ook nog eens starten en zorgde met twee goeie hoekschoppen meteen voor een dubbele voorsprong. Rocky Bushiri en Remi Mulumba waren de afwerkers van dienst.

Dekselse hoekschoppen

Neen, Deinze kon niet tevreden zijn met de manier waarop die hoekschoppen verdedigd werden. Het vocht wel sterk terug en met een mooie aanval was de aansluitingstreffer nog voor de rust een feit. Mertens knalde de bal voorbij Babacar Niasse in doel.

Met die 1-2 werd de rust gehaald, maar een onoplettendheid achterin zorgde meteen na de koffie voor een owngoal van Boone. 1-3 en match gespeeld, zou je denken. Mulumba dacht daar anders over en pakte op minuut vijftig al een tweede gele kaart. Eupen met tien en het moment voor Van Acker om Tarfi tussen de lijnen te brengen.

Ook Tarfi krijgt het slot er niet af

Die was immers de held tegen Club Brugge, maar kon het deze keer niet waarmaken. Het tijdrekken van Eupen werkte serieus op de zenuwen, maar de Panda's waren sterk aan het verdedigen. De 1-3 bleef staan en Eupen mag een ronde verder in de Beker.