antAntwerp
wbeSK Beveren
Datum: 15/12/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Bosuil
Moedig Waasland-Beveren overleeft belegering van onmondig Antwerp en pakt drie gouden punten
Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Waasland Beveren stunt opnieuw op de Bosuil: 0-2

Moedig Waasland-Beveren overleeft belegering van onmondig Antwerp en pakt drie gouden punten

Waasland-Beveren heeft zijn tweede stunt op rij te pakken. Na Club Brugge won het nu ook van Antwerp. Dat de bezoekers met de drie punten onterecht naar huis gingen, daar zal niemand op de Freethiel wakker van liggen. Louis Verstraete en Vellios maakten de doelpunten.

Antwerp en Waasland-Beveren wonnen afgelopen weekend en zo kregen we weinig verrassingen in beide elftallen. Haroun nam zoals verwacht opnieuw zijn plaats in het elftal in en ook Lamkel Ze begon in de basis. Borges moest het stellen met een plaats op de bank.

Bij Waasland-Beveren één noodzakelijke wissel. De geschorste Ampomah werd vervangen door Jur Schrijvers. De overige tien namen waren dezelfde als in de overwinning tegen Club Brugge.

Nog voor de match begon kreeg de thuisploeg het goede nieuws dat Club Brugge niet had gewonnen. Bij een overwinning was de kloof 3 punten en dat met een verplaatsing naar Brugge in het achterhoofd. 

VAR meteen in actie

Dat gaf Antwerp meteen de juiste drive. Enkele corners op rij leverde niets op en ook een tussenkomst van de VAR in het eerste kwartier leverde geen strafschop op. Lamkel Ze ging neer op de rand van de zestien, maar na lang aarzelen geen penalty. De bezoekers schoten wakker en Forte zette Bolat aan het werk, maar de doelman hield zijn netten schoon.

Daar bleef het allemaal bij in de eerste helft. Veel goede wil van Antwerp en halve kansjes, maar op uitzondering van een knappe trap van Refaelov en veel hoekschoppen was er nog weinig te zien. Het tempo van de Great Old lag duidelijk te laag om de verdediging van Waasland-Beveren in de problemen te brengen. 

Koude douche (letterlijk en figuurlijk)

Na de pauze viel er wel meteen een doelpunt te noteren. Verstraete kon tussen twee man nog net genoeg bij de bal en liet Bolat kansloos. De hemelsluizen gingen open en dat zorgde niet meteen voor beter voetbal van de thuisploeg.  Wel een koude douche letterlijk én figuurlijk. 

De troepen van Bölöni begonnen nu pas echt te drukken en dat zorgde voor heel wat kansen, maar telkens liep het fout in de zestien. Een eerste nederlaag tegen een ploeg uit de top zes leek er aan te komen.

Een slotoffensief, dat ongeveer een half uur duurde, leverde niets meer op. De bezoekers speelden ruim een half uur in de eigen rechthoek en zo liet Antwerp de kans liggen om een uitstekende zaak in het klassement te doen. In de laatste seconden werd het zelfs nog 0-2 via Vellios. Waasland Beveren heeft drie punten voorsprong op Lokeren. 

Opstellingen

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' 10
Buta Aurélio   84' 0
Batubinsika Dylan 90' 0
Van Damme Jelle 90' 0
Juklerød Simen 90' 0
Haroun Faris   90' 0
Lamkel Ze Didier   90' 0
Owusu William   90' 0
Refaelov Lior 90' 0
Rodrigues Ivo 59' 0
Mbokani Dieumerci 90' 0
  Bank G Beoordeel
Bolingi Jonathan 31' 0
Opare Daniel 6'  
Matheus -  
Nazaryna Egor -  
Teunckens Jens -  
Jaadi Reda -  
Hairemans Geoffrey -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Massop Milan 90' -
Forte Francesco A   89' -
Verstraete Louis  90' -
Moren Valtteri 90' -
Bizimana Djihad 90' -
Boljević Aleksandar   90' -
Caufriez Maximiliano 90' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Lulić Karlo 75' -
Schrijvers Jur 90' -
  Bank G Beoordeel
Keita Paul   15' -
Vellios Apostolos 1'  
Jubitana Denzel -  
Foulon Daam -  
Badibanga Beni -  
Dierckx Tuur -  
Debaty Kevin -  
Gamboa Alexis -  
Herbeleef Antwerp - SK Beveren