"We zijn het beu" en "De kerstman is een Ultra": niet mis te verstane spandoeken aan de Gaverbeek

"We zijn het beu" en "De kerstman is een Ultra": niet mis te verstane spandoeken aan de Gaverbeek

Zulte Waregem en Sporting Charleroi sloten het voetbalweekend af op zondagavond aan de Gaverbeek. Kerstsfeer of niet, beide teams hadden de nodige spandoeken mee, mét niet mis te verstane boodschappen.

Thuisploeg Zulte Waregem kwam vanuit het sfeervak met een niet mis te verstane boodschap richting de spelers: "Wij zijn het beu!" (zie coverfoto).

De supporters van Essevee toonden zich de voorbije maanden en jaren ook in moeilijke tijden steeds positief, maar het mindere voetbal van de laatste weken en - volgens sommige supporters - een gebrek aan inzet is voor hen de druppel, al speelden er ook extra-sportieve redenen: steeds vaker krijgen supporters stadionverboden, niet altijd voor de meest logische redenen volgens de fans. 

Na de match kwamen ze nog met een extra spandoek: "Supporters willen woensdag winst", een duidelijke boodschap richting de derby tegen Kortrijk.

De bezoekers deden een dubbele duit in het zakje. Ze hadden een spandoek mee voor Jean Derycke, onze Waalse collega van L'Avenir die ons deze week veel te vroeg ontvallen is.

En ze kwamen ook met een glimlach: "De Kerstman is een Ultra", een verwijzing naar de Franse cultfilm "Pere Noèl est une ordure."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties